avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... declaratie interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

declaratie interese

Daca sunt membru intr-un partid politic si functionar public (conducere) la o politia locala sunt incompatibil?
In legea 155/2010 spune decat de politistul local sa nu faca parte din partide politice...dar eu daca am functie de conducere??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 3 Septembrie 2013
Potrivit art.21 din Legea nr.155/2010:
(2) Politistului local ii este interzis:
a) sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda in favoarea acestora;
....

Pe cale de interpretare, legea nu face distinctie intre politistii simplii si cei cu functie de conducere.
Prin urmare, va trebuie sa va retrageti din acel partid politic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politistii locali pot fi membrii de partid? mfrincu mfrincu as vrea sa stiu daca politistii locali pot fi membrii de partid? daca nu , care este cadrul legal care stipuleaza aceasta? (vezi toată discuția)
Exista in romania vreo institutie, firma cu capital privat sau ... sorin.damian sorin.damian Exista in Romania vreo institutie, firma cu capital privat sau de stat, sau firme cu capital strain, care sa interzica angajatilor sa aiba rude de gradul 1 in ... (vezi toată discuția)
Politistii cu s.r.l. Madalin.1 Madalin.1 Intrebarile sunt ; daca un politist, are voie sa isi deschida in paralel cu jobul si un s.r.l , acestea nefiind in niciun fel in conflict de interese direct ... (vezi toată discuția)