avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariat

Buna ziua,

Am primit la sediul societati un document, prin posta dar la cutia de scrisori si nu cu confirmare de primire, de la un birou al unui domn executor judecatoresc, prin care ne anunta sa punem poprire pe salariul unui angajat (nu au mentionat suma) pentru o datorie la o banca facuta intr-o perioada in care respectivul angajat nu era la noi. Noi nu avem niciun acord in acest sens cu dansii. Azi au sunat si au spus ca suntem obligati sa nu ii mai dam salariul angajatului si sa il viram catre ei. In caz contrar, ne opreste noua banii respectiv.
Intrebare: este normal sa traga de noi daca noi nu avem niciun acord cu acest birou? Noi l-am anuntat pe angajatul respectiv care a spus ca rezolva el. Ce vina avem noi si ce obligatii avem in acest sens?
Noi si cand dam o adeverinta unui salariat pentru imprumut, nu ne asumam acest lucru. Nu mi se pare corect dar poate ca asa spune legea si domnul are dreptate.
De aceea, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .
Mentionez ca documentul respectiv a venit prin luna mai 2013 iar angajatul nu mai vine la serviciu de 1 luna si nici nu vrea sa vina sa isi dea demisia. El are contract de munca iar salariul brut este de 400 lei ptr. 3 ore/zi.
Va multumesc mult anticipat pentru intelegere si ajutor.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 23:40, 18 Septembrie 2013
Sunt multi administratori sau contabili care considera neintemeiat ca daca taie o fraza dibntr-o adeverinta de venituri nu au nicio obligatie fata de executori la momentul instituirii popririi. Ca urmare firma se trezeste ca i se valideaza poprirea si plateste ea pentru angajat.

Cititi articolele de lege indicate de executor in adresa de poprire, va rog!


Sunteti obligata sa infiintati poprire pe 1/3 din ceea ce depaseste jumatate din salariul minim net pe economie .
Multumesc frumos pentru raspuns.

Angajatul respectiv si-a facut acest imprumut cand era angajat in alta parte. Noi nu i-am dat nicio adeverinta. Eu sunt nelamurita de aspectul urmator: nu trebuia sa existe un document semnat si de noi ca suntem de acord sa ii facem aceasta porpire? pentru ca domnul care m-a sunat, nu a vorbit tocmai frumos si a spus ca va opri banii de la noi. Am inteles ca este vorba de circa 5000 ron. Nu inteleg de ce nu il cauta acasa, de ce nu incearca sa ia legatura cu el. El nu si-a schimbat adresa.
Nu era normal sa ne faca si noua o adresa prin posta care sa aiba si confirmare de primire? Asa...ne poate suna oricine sa ne spuna ca nu stiu care angajat al nostru, are nu stiu ce datorii si noi sa viram poprirea in contul respectiv.
Si daca el a avut pe contract 400 ron, eu cat sa ii opresc? Ca domnul respectiv vrea sa ii opresc tot salariul. Atata lucru stiu si eu ca nu i-l pot opri pe tot.
Oricum, nu sunt convinsa. Noi aqm mai facut o poprire pentru o angajata dar atunci am primit documentul prin posta dar cu confirmare de primire. Apoi s-a facut calculul conform legii si am inceput sa ii oprim din salariu.

Multumesc frumos anticipat
Nu trebuie sa fiti de acord, nu va cere nimeni acordul si nu e necesar sa vi-l dati. Daca s-a obtinut incuviintare de executare silita, executorul va instiinteaza ca trebuie sa-i retineti omului din salariu si sa virati suma in contul biroului executorului.
Nu se trimit cu confirmare de primire, se pun in cutie, e stampila postei ca dovada a comunicarii.
La salariul net, ii retineti 1/3 din ce depaseste jumatate din salariul minim net pe economie.
La 400 brut ar veni 321 net - jumatate din minim net pe ec 211.5= 109.5:3, ar rezulta ca ar trebui retinut 36.5 lei.
Sau, mai repede dati-l afara si anuntati-l pe executor ca nu mai lucreaza la dvs.

Multumesc mult pentru raspuns. Acum inteles. I-am spus ieri domnului acela ca angajatul nu mai vine la servici de aproximativ o luna iar dansul mi-a raspuns cam asa: "aaa...deci mai este angajatul dv. Atunci vom recupera banii de la dumneavoastra". si mi-a inchis telefonul. A mai mentionat ca trebuia sa ii fac poprirea din luna mai. Acum trebuie sa astept sa sune iar (daca va mai suna) pentru ca nu mai am numarul de telefon si nici nu am inteles bine al cui birou este.
Poate sa recupereze toata suma de la mine sau doar cat trebuia sa opresc eu din luna mai si pana acum? Angajatul nu raspunde la telefon si vreau sa spun ca nu si-a ridicat banii pe luna trecuta nici pana in ziua de azi.
Multumesc mult.
Cautati documentul ala pe care ziceti ca l-ati primit si vedeti cum se chema biroul executorului, daca nu apare nr de tel acolo, vedeti pe internet.
Cu angajatul.. poate s-o fi intamplat ceva.

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar anamaria81 anamaria81 la societatea noastra, un salariat are rate la banci. Unitatea a primit 2 popriri de la un executor judecatoresc, fiecare pe 1/3 din salar, pe doua sume ... (vezi toată discuția)
Sume platite neactualizate k0rax k0rax Buna ziua. Am avut un credit care in cele din urma a fost cesionat unei firme de recuperatori. Din cauza penalitatilor si dobanzilor suma a ajuns la un total ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)