avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe salar
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe salar

la societatea noastra, un salariat are rate la banci. Unitatea a primit 2 popriri de la un executor judecatoresc, fiecare pe 1/3 din salar, pe doua sume diferite. Cat ii opresc pe salar: 1/2 sau 1/3 din salariul net?
In cazul in care sunt mai multe popriri (de la doi creditori), atunci Codul de procedura civila permita retinerea de 1/2 din salariu!
e vorba de acelasi executor judecatoresc, iar sumele poprite se refera la acelasi creditor. In ambele adrese de poprire imi spune sa popresc 1/3 din salariul net.
Sa opresc totusi 1-2 din salariul net? Nu trebuia executorul sa stabileasca din start sa opresc 1/2 din salariul net?
Ii retineti si virati 1/2. Chiar daca e acelasi creditor si acelasi judecator, conteaza cate titluri executorii sunt- daca sunt doua contracte de credit, sau un contract si pv de cheltuieli de executare. Vedeti ce scrie pe ambele instiintari, daca e vb doar de o revenire asupra sumei datorate, ii retineti 1/3.
Asa cum v-a indrumat si domnul moderator si v-am scris si eu anterior, ii opriti 1/2 din salariu daca sunt mai multe dosare de executare constituie urmare a punerii in executare silita a mai multor titluri executorii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite yoona yoona Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)
Se va popri 1/3 sau 1/2 din salariu ? oanaportar oanaportar Vă rugăm frumos să ne sfătuiți cum trebuie procedat în cazul următor : - instituția noastră a primit de la un Birou de executare 2 Adrese de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează poprirea din salariu când se specifică "până la 1/3 din venitul lunar net"? a_camelia a_camelia Conform art 729 alin 1, lit b din Codul Civil salariile pot fi urmarite pana la o treime din venitul lunar net. De ce se specifica termenul \"pana la ... (vezi toată discuția)