avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire salariat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire salariat

Buna ziua,

Am primit la sediul societati un document, prin posta dar la cutia de scrisori si nu cu confirmare de primire, de la un birou al unui domn executor judecatoresc, prin care ne anunta sa punem poprire pe salariul unui angajat (nu au mentionat suma) pentru o datorie la o banca facuta intr-o perioada in care respectivul angajat nu era la noi. Noi nu avem niciun acord in acest sens cu dansii. Azi au sunat si au spus ca suntem obligati sa nu ii mai dam salariul angajatului si sa il viram catre ei. In caz contrar, ne opreste noua banii respectiv.
Intrebare: este normal sa traga de noi daca noi nu avem niciun acord cu acest birou? Noi l-am anuntat pe angajatul respectiv care a spus ca rezolva el. Ce vina avem noi si ce obligatii avem in acest sens?
Noi si cand dam o adeverinta unui salariat pentru imprumut, nu ne asumam acest lucru. Nu mi se pare corect dar poate ca asa spune legea si domnul are dreptate.
De aceea, va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns .
Mentionez ca documentul respectiv a venit prin luna mai 2013 iar angajatul nu mai vine la serviciu de 1 luna si nici nu vrea sa vina sa isi dea demisia. El are contract de munca iar salariul brut este de 400 lei ptr. 3 ore/zi.
Va multumesc mult anticipat pentru intelegere si ajutor.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 23:40, 18 Septembrie 2013
Nu vreau sa par nesimtita...dar din luna mai si pana acum de ce nu ati luat nici o masura?Sunt totusi cateva luni.Si as mai avea o intrebare:cum piteti spune ca nu mai gasiti hartia?

Nu va suparati pe mine dar astea nu sunt lucruri pe care sa le lasati de pe o zi pe alta pt ca pot avea repercursiuni negative si asupra d-voastra ca firma cat si asupra angajatului.
Buna seara,
Incognito2, se pare ca nu ati citit mesajul cu atentie. Nu am mentionat ca nu mai gasesc documentul. Era mai simplu sa ma intrebati ce s-a intamplat cu acel Cand am primit documentul, a doua zi, l-am anuntat pe salariat si i l-am dat in ideea ca asa am crezut ca trebuie sa procedez. Nu am mai trecut prin asa ceva. Nu cunosc legislatia in acest domeniu si nici nu imi permit financiar sa apelez la un consultant. La fel ca alte firme mici, incerc sa supravietuiesc respectand legea cat de mult se poate.nnMultumesc frumos pentru raspuns.
Abia azi a sunat angajatul si i-am spus ca trebuie sa imi returneze documentul ca sa rezolvam problema. L-am chemat la sediu si sper sa vina. Daca nu vine, mi-a spus contabilul sa ii trimit recomandata. Angajatul mi-a spus azi ca, inainte sa vina la sediu, va merge el la executor sa rezolve problema. Nu cred ca se va duce dar sper sa vina la sediu. El nu a fost prea serios la locul de munca si ma gandesc ca s-ar putea sa il astept degeaba mai ales ca acum stie ca sunt obligata sa ii pun poprire. Vom vedea. Sper sa nu am probleme.

Multumesc mult pentru raspunsuri si va doresc numai bine tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar anamaria81 anamaria81 la societatea noastra, un salariat are rate la banci. Unitatea a primit 2 popriri de la un executor judecatoresc, fiecare pe 1/3 din salar, pe doua sume ... (vezi toată discuția)
Sume platite neactualizate k0rax k0rax Buna ziua. Am avut un credit care in cele din urma a fost cesionat unei firme de recuperatori. Din cauza penalitatilor si dobanzilor suma a ajuns la un total ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)