Sotul meu trebuie sa faca succesiunea dupa mama sa decedata (este vorba despre o casa).Am strans toate actele necesare,mai putin certificatul fiscal,pe care trebuia sa il ridic azi de la Primarie si sa il dau notarului.Surpriza-am primit o hartie prin care mi se cer acte suplimentare: contractul de vanzare cumparare al casei,extras CF si planurile casei. Mi se spune in hartie ca sunt necesare pt.calcularea sumei ce reprezinta impozit pe cladire....Eu nu am mai auzit de la altcineva sa i se fi solicitat asa ceva.Pai pana acum,ma rog,cum a calculat Primaria impozitul anual pe casa si teren? Noi nu avem niciun plan al casei,casa e veche de 50 de ani,acum 20 de ani s-a facut si o extensie,nici nu stiu daca asta figureaza la Primarie...Mi-e groaza sa nu am cine stie ce surprize sa mi se spuna ca la Primarie figuram cu alta suprafata sau avem sume din urma de achitat(desi impozitul e la zi) sau mai stiu eu ce....Si de unde sa scot eu planuri ale casei daca nu exista? Va rog indrumati-ma ,m-am blocat la stadiul acesta....
Trebuie analizat continutul "hartiei". In mod normal, nu se cer astfel de acte pentru estimarea valorii impozabile a cladirii. Verificati daca se sprijina pe vreun act normativ solicitarile primariei, mai exact daca "hartia "face referire la un astfel de act.
Da,se face referire la art.10,50,56 alin2 din OG 92/2003 republicata si actualizata .Mie asta nu imi spune,evident,nimic. Am inteles si eu ca in mod normal aceste acte nu se cer...Nu inteleg care e problema....Impozitul anual pe cladire e platit la zi si stiu asta pentru ca de 7 ani eu il platesc.....
Impozitul pe cladiri
Keyla
Buna ziua.Am mostenit o casa si ,implicit o groaza de probleme.Casa e foarte mare,terenul ,de asemenea,iar impozitul pe care il voi plati pe an,se pare ca va ... (vezi toată discuția)