avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire uzufruct

Buna ziua,

In cazul in care exista un contract de propietate unde o persoana cumpara un apartament unde se specifica faptul ca a cumparat "nuda propietate", iar alta persoana ca a cumparat "uzufructul", in cazul in care persoana care detine uzufructul decedeaza, sotia sau copii acestuia pot sa mosteneasca uzufructul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:34, 4 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Uzufructul inceteaza prin moartea uzufructuarului, respectiv nu se transmite pe calea mostenirii legale.
Nu se specifica nimic in acest sens.
uzufructul se stinge a decesul uzufructuarului. Astfel nudul proprietar isi reintregeste dreptul de proprietate.
Uzufructul inceteaza prin deces.
Nudul proprietar, care exercita doar un drept de dispozitie ( cuprinzand, asadar, dreptul de dispozitie juridica si cel de dispozitie materiala ) va exercita si drepturile de folosinta si de posesie ( jus possidendi si jus fruendi, desprinse din continutul dreptului de proprietate ) .

Proprietatea "dezgolita " de atributele sale ( posesia si folosinta ) va fi , din nou, deplina, prin stingerea dreptului de uzufruct, dezmembramand al dreptului de proprietate ( drept real , principal, derivat) la momentul decesului uzufructuarului .


Alte discuții în legătură

Nud proprietar si uzufructuar proprietar die.cristeas@arcor.de die.cristeas@arcor.de Buna ziua, am cumparat un apartament cu banii mei.In contractul de vinzare-cumparare se specifica ca eu sint nudist proprietar, iar bunica si prietenul ei ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat două imobile ca nud proprietar, fără să știu în acel moment ce înseamnă asta. ce drepturi am cât timp uzufructuarul este în viață? mrctm mrctm In 2016 am cumparat prin contract de vanzare-cumparare o casa si un teren de la persoana cu care am convietuit in concubinaj 16 ani. Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate mirceap1981 mirceap1981 buna, sora mea (de mama) a vandut \\"nuda proprietate\\" tatalui ei, care la randul lui ar fi vandut casa altei persoane inainte de a muri. cine este ... (vezi toată discuția)