avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fumigene si pedepse
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fumigene si pedepse

Sper sa ma ajute si pe mine cineva cu aceste intrebari.
1.Care sunt pedepsele pentru aprinderea fumigenelor si care este pretul amendei?
2.Care sunt urmarile daca nu platesc amenzile primite?
3.Scoala/liceul/facultatea vor lua vre-o actiune,de exemplu scaderea notei la purtare sau exmatriculare? Nu vreau sa le aprind nici in curtea si nici in interiorul institutiei.
Cel mai recent răspuns: Lilou , utilizator 23:49, 3 Septembrie 2013
1.In functie de cum ati procedat, se aplica amenda pentru :

- folosirea articolelor pirotehnice in locurile interzise se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 RON la 6.000 RON.

- in cazul tulburării ordinii publice prin folosirea excesiva a obiectelor pirotehnice care provoaca zgomot se vor aplica si prevederile art. 2 pct. 28 din Legea nr. 61/1991 adica amenda de la 200 RON la 1000 RON;

2. Fiscul va pastra in evidenta sa acest debit, pana va fi recuperat ori prescris.

3. Institutiile care nu sunt expuse faptei dvs. sau mai bine zis nu suporta consecintele faptei nu au de ce sa aplice masura scaderii notei la purtare.

4. Totusi de ce trebuie sa folositi aceste petarde fumigene? Cu ce scop constructiv?
Doar de distractie.Nu produc zgomot. Vreau sa aprind in jur de 20 intre blocuri,loc relativ pustiu, ar putea aparea probleme grave?
In afara de faptul ca poate face infarct un pensionar din sperietura datorata zgomotului produs si dvs. puteti primi o amenda pentru detinerea unei cantitati mari de materiale pirotehnice interzise si folosirea lor, altceva grav nu se poate intampla.
Citisem undeva ca fumigenele si tortele fac parte din categoria 1 si pot fi comercializate tot timpul anului. Imi puteti spune care sunt acele locuri interzise?Sa ma feresc de ele.
La minutul 1:43 se poate observa fumigena,nu face zgomot,dar acestia sustin ca au primit amenda.Care ar fi pretul amendei? ([ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat de jandarmerie csc1992 csc1992 Salut. Aseara 06.03.2016 dupa meciul Dinamo - fcsb la iesirea din stadion a venit un jandarm la mine care mi-a spus sa vin cu el, dupa ce m-am dus unde am fost ... (vezi toată discuția)
Electroșocurile se pot folosi pentru autoapărare? Kase Kase Sunt niste golani care mă amenința,si ma gandesc sa achiziționeze acest produs.Intrebarea mea este următoarea-pot folosi acest produs in cazul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Arme albe zarnik zarnik Buna ziua!In urma cu 2 zile veneam acasa seara din oras cu autoturismul personal.Am fost oprit de politie.Mi-au facut un control asupra masinii unde mi-au ... (vezi toată discuția)