Povestea mea:
Pe data de 04.09.2008 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru ca am fost inregistrat de aparatul radar cu 139 km/h pe o limita de viteza de 70 km/h. Cum sotia statea sa nasca am depus o plangere contraventionala pentru ca a nascut la Bucuresti, noi fiind din Ploiesti. Pe data de 19.01.2009 am fost instiintat prin posta ca am pierdut procesul in sedinta publica din data de 19.12.2008 (cum era si firesc dar eram cu copilul acasa bine merci) cu posibilitatea de a face recurs in 15 zile ceea ce nu s-a intamplat. Dupa cele 15 zile m-am dus la Politie cu permisul pentru a fi suspendat dar Politia nu a vrut sa-l primeasca deoarece decizia nu este definitiva si irevocabila. Astazi 20.03.2009 m-am dus din nou la Politie si inca permisul nu era suspendat.
Spuneti- mi va rog, daca va pricepeti, cine trebuie sa investeasca cu titlu definitiv si irevocabil decizia tribunalului si daca nu o fac eu si nici nu mi se comunica daca se intampla acest lucru, cat timp am voie sa conduc, nedorind sa ies in afara Legii?
Multumesc!
P.S. Cele 120 zile de suspendare mi se trag de la faptul ca am avut 2 suspendari in mai putin de 6 luni (90+30 suplumentar=120).
Stiti cumv daca sentinta a ramas definitiva la tribunal? V-a sosit acasa copie de pe sentinta ? La dosarul cauzei au sosit ambele dovezi care sa ateste ca partile au primit senstinta ? Daca da ,atuinci la ce data ?.Poate una dintre comunicarile sentintei nu a ajuns la politie care este parte in proces.Poate chiar dovada dvs. ca ati primit sentinta nu este la dosar.Aceste aspecte trebuiesc lamurite pentru a va putea sfatui cum sa procedati.In acest moment permisul dvs.nu este suspendat ,deci circulati pana primiti de la politie adresa ca va este suspendat.
Fara grija va instiinteaza politia si o sa il si duceti la ei la pastrare 120 zile.
Nu va impacientati! Nu uita ei.
Sa faca intati decizia definitiva si irevocabila si dupa....
Daca a trecut termenul de recurs, adica cele 15 zile de la comunicarea hotararii instantei de fond, iar nici una dintre parti nu a facut recurs, va prezentati la instanta care s-a pronuntat in fond cu hotararea primita,sa platiti o taxa judiciara de timbru in valoare de 2 lei si un timbru judiciar de 0,15 lei. Aici completati o cerere prin care solicitati legalizarea hotararii ca fiind definitiva si irevocabila.