Buna seara ! O vecina a lasat niste bani in grija mamei mele din motiv ca sotul i-ar fi luat si cheltuit pe bautura si un alt motiv din cauza ca daca facea depozit la banca nu mai primea autor de la stat pentru cei 3 copii pe care ii are . Pana aici toate bune numai ca la o vreme se tot laudau prin sat ca au bani la maica-mea si intr-o seara a fost sparta casa si s-au furat banii cu pricina ... s-a facut ancheta si bineinteles ca nu s-au gasit hotii si acum vecina ar vrea sa dea in judecata pe maica-mea sa recupereze banii :frantic: As vrea sa va intreb ce risca mama mea in acest caz si care sunt pasii de urmat . Mu;ltumesc
Este greu de spus , întâi pentru că vecina nu trebuia să se fi lăudat că are bani și să mai indice și unde îi ține, iar în acest sens trebuie ca martorii să confirme aceste laude, în caz de proces.Și băncile ( bancomatele) mai sunt sparte, fiindă acolo se știe că sunt bani depozitați, iar sistemele de alarmă și paza nu-i intimidează pe hoți , darămite o casă unde se cunoaște faptul că există bani.Sigur, nu este o scuză pentru hoți, dar este tentant pentru aceștia.
Cred că mama dvs. trebuie să depună plângere în caz că încă nu a făcut acest lucru, locuința sa a fost spartă și s-au furat bani , chiar dacă nu ai dumneaei personal. Se vor efectua acte de cercetare, iar șansa identificării hoților depinde de interesul pe care-l vor manifesta organele de cercetare, de cât de bine sau rău au operat hoții, astfel încât să nu fi lăsat urme, să nu se dea de gol pe undeva cu ce au făcut, etc.
Eu nu cred că mama dvs. poartă vreo vină, sincer.A fost de bună credință și a dorit să ajute .
Daca banii nu au fost dati sub forma de imprumut, nu vad pentru ce sa raspunda raspunda mama dvs, vecina avea posibilitatea sa depuna banii la banca daca vroia sa-i stie in siguranta, in momentul in care i-a lasat mamei dvs si-a asumat niste riscuri.