avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită punere in executare hotarare judecatoreasca divort
Discuție deschisă în Executare silită

punere in executare hotarare judecatoreasca divort

In urma unei sentinte sotul este obligat la o pensie alimentara de 300 lei pe luna . Sentinta am legalizat-o si am investit-o cu formula executorie.
Fostul sot refuza sa achite copilului acesti bani desi are venituri, astfel ca m-am decis sa o depun la un executor judecatoresc.
V-as ruga sa-mi raspundeti.
1. daca am invsetit-o cu formula executorie mai trebuie solicitat da catre executor si incuviintarea executarii silite?
2. eu vreau sa solicit achitarea acestei pensii de aici incolo, nu si retroactiv ca nu are rost....se poate?
3. si ce taxa/onorariu ar putea percepe executorul?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 11:25, 6 Septembrie 2013
Executorul tb sa solicite instantei incuvintarea executarii silite,onorariul il discutati cu exec judec,puteti solicita exec sentintei de plata a pensiei de intretinere pt ce perioada doriti.
Onorariul executorilor difera in functie de creantele de recuperat . Presupun ca nu e vorba de o suma foarte mare, deci si onorariul va fi pe masura .
Ma scuzati , insa...am o nedumerire in legatura cu neplata pensiei retroactiv ?? De ce nu doriti sa-i cereti si sa primiti acei Bani??? Sunt ai copilului dvs, si ai dvs. Este obligatia lui de parinte . Practic, ii faceti o favoare , el isi permite sa plateasca , dar nu vrea , si chiar nu merita.
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
CRM2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi poprit contul titularului-minor (15 ani) pentru onorariul unui contract avocatial incheiat de tatal acestuia gabriyel gabriyel Ca parinte,am reprezentat copilul minor(15 ani) in instanta si in urma deciziei definitive a primit o suma ca despagubiri morale in contul bancar deschis pe ... (vezi toată discuția)
Un sfat? dorinv dorinv am avut o executare silita pornita in Iasi. Acum firma respectiva pe care o executam si-a mutat activitatea si sediul in Ploiesti. Am obtinut de la Registrul ... (vezi toată discuția)
Executare silita anulata MarianaB072 MarianaB072 Buna ziua Am obtinut anularea unei executari silite si intoarcerea ei. Dosarul era inca pe rolul executorului la data sentintei de anulare. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)