avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poate fi poprit contul titularului-minor (15 ani) ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poate fi poprit contul titularului-minor (15 ani) pentru onorariul unui contract avocatial incheiat de tatal acestuia

Ca parinte,am reprezentat copilul minor(15 ani) in instanta si in urma deciziei definitive a primit o suma ca despagubiri morale in contul bancar deschis pe numele lui. Poate fi poprit contul,daca nu am achitat onorariul de succes avocatului cu care eu ca reprezentanrt legal am incheiat contract de reprezentare in procesul copilului? ...nu este mentionat in contract ca reprezint copilul. ci este incheiat doar intre mine si avocat. Mentionez ca la prima cerere de incuvintare a executarii silite, instanta a respins cererea executoruluii ca neintemeiata. A revenit acum cu o noua cerere de incuvintare la aceeasi instanta pt acelasi lucru.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 15:27, 15 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Nu ma ascund.in spatele minorului.Este vorba de suma cuvenita strict minorului ca despagubire morala, nu mie ca parinte. Moral este ca avocatul sa rezolve cu mine problema, pt ca este o problema cu privire la cuantumul onorariului de succes. Instanta a respins ca neintemeiata cereea de incuvintare a executarii silite a onorariului de succes. Avocatul, a revenit cu o a doua cerere de incuvintare a executarii silite, prin acelasi executor, la aceeasi instanta,care urmeaza sa se pronunte, desi la prima cerere respinsa, a avut termen de apel pe care nu l-a exercitat. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 14 August 2017
gabriyel, utilizator
De executarea silită nu scăpați, și veți mai plăti suplimentar cheltuieli de executare care sunt destul de piperate.
Dacă prima cerere de încuviințarea fost respinsă, sunt șanse ca a 2-a să fie admisă, deoarece cu siguranță este formulată diferit de prima.
Și chiar dacă ar fi să fie respinsă și a 2-a cerere, trebuie să știți ca are dreptul și la o a 3-a, a 4-a..., până în final va executa pe cineva.
Poate să va execute și pe dvs, nu neapărat minorul.
Omul a castigat speta pentru dvs. si ii datorati onorariul de succes. Sa nu mai spun ca ii dati un exemplu prost si minorului...tatal sau nu se tine de cuvant. Si ca sa va raspund: da...se poate sa va execute silit. Si ar trebui sa o faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe raza sectorului 2 tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Judecatoria sector 2 a admis o incuviintare executari silite pe un contract de credit care il aveam intarziat, dar in incheierea de ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)
Admitere cerere evacuare tnt tnt Am castigat un imobil la licitatie, am depus actul de adjudecare la BEJ pentru demersurile legale in vederea patrunderii imobilului ,si mi sa dat solutia ... (vezi toată discuția)