am mai discutat pe acest forum pe aceasta problema insa am nevoie de putina indrumare. Deci, am fost data jos de pe functia de sef serviciu, urmare a OUG, fara a mi se desfiinta functia de conducere pe care o ocup. Dipozitia conducerii intra in vigoare de la 1 septembrie. In data de 2 septembrie am depus la secretariatul institutiei o plangere prelabila, conf. Legii contenciosului administrativ, si inacelasi timp am depus la tribunal o cerere de chemare in judecata a institutiei pentru revocarea dispozitiei.
Intrebare: pana la primirea raspunsului, si la plangere si la cerea de chemare in judecata, sunt obligata de lege sa-mi indeplinesc in continuare fisa postului pentru sef serviciu, desi de la 1 septmbrie prin decizie nu mai ocup aceasta functie, sau indeplinesc fisa postului pentru functie de executie ?
eu am despus deja o plangere prealabila. intrebarea mea era daca pana voi primi raspunsul, cele 30 de zile, trebuie sa mai indeplinesc responsabilitatile functiei din care am fost data jos abuziv.
1. De unde ati dedus stimate domn ca plangerea prealabila formulata in baza Legii nr.554/2004 se depune la Parchet?
2. Legea nr.554/2004:
Art. 14. - (1) În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, după sesizarea, în condiţiile art. 7, a autorităţii publice care a emis actul sau a autorităţii ierarhic superioare, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond. În cazul în care persoana vătămată nu introduce acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate.
(2) Instanţa soluţionează cererea de suspendare, de urgenţă şi cu precădere, cu citarea părţilor.
...
Art. 15. - (1) Suspendarea executării actului administrativ unilateral poate fi solicitată de reclamant, pentru motivele prevăzute la art. 14, şi prin cererea adresată instanţei competente pentru anularea, în tot sau în parte, a actului atacat. În acest caz, instanţa poate dispune suspendarea actului administrativ atacat, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula odată cu acţiunea principală sau printr-o acţiune separată, până la soluţionarea acţiunii în fond.
.....
Asadar, prin actiunea depusa trebuia sa solicitati si suspendarea actului a carei anulare o solicitati.
3. In speta, veti indeplini atributiile noii functii daca nu ati solicitat suspendarea actului respectiv.
Prin cererea depusa la Tribunal cer suspendarea actului a carui anulare o solicit, insa dupa cum stiti, toate lucrurile astea se tergiverseaza si pana vom primi citatie de la tribunal (eu si institutia) nu stiu care atributii ar trebui sa le indeplinesc, pe cele de sef serviciu sau noua functie de executie.