avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Completare fise pontaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Completare fise pontaj

Cum se face pontaul unui salariat care lucreaza luna in curs mai multe ore dar caruia i se acorda zile libere lunile urmatoare? Spre exemplu el a lucrat in August 184 ore, cu 16 ore mai mult pe care le recupereaza lunile urmatoare. Cum trebuie sa arate pontajul? Daca ii trec 184 ore, nu trebuie platite toate?
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 16:52, 4 Septembrie 2013
Codul Muncii
Art. 122. - (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.
(2) În aceste condiţii salariatul beneficiază de salariul corespunzător pentru orele prestate peste programul normal de lucru.
(3) În perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.
Art. 123. - (1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

Pontajul trebuie sa reflecte exact orele lucrate.Daca a lucrat 184 ore,tot atatea vor fi si pe pontaj si tot atatea ii veti platii.Faptul ca ii acordati zile libere platite in urmatoarele 60 zile va scuteste doar de acordarea sporului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mona0000 mona0000 Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.In cazul in care angajatorul refuza sa treaca in contractul individual de munca modalitatea de plata a orelor ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Larisa-Lory Larisa-Lory Buna ziua, Am citit in forum dar nu sunt pe deplin lamurita asupra unui aspect. Daca un salariat presteaza in zilele de repaus saptamanal (de ex. sambata ... (vezi toată discuția)