Am nevoie sa intocmesc CIM unei coafeze care va lucra "o zi cu o zi" mai precis 12 cu 36 (inclusiv in weekend - depinde cum pica - sambata sau duminica). Cum precizez acest lucru in CIM ?
Mai am o intrebare. Persoana va lucra deci : luni, miercuri, vineri, duminica, marti... etc. o zi da una nu. Nu am cum sa-i ofer 2 zile libere consecutive care sa compenseze ziua din weekend pe care o lucreaza. in acest caz inteleg ca va trebui sa-i platesc un spor la salariu. Cum stabilesc acest spor ?
Sunt obligata ca acest spor sa fie peste cei 800 ron brut minim sau se poate, daca angajatul este de acord, ca salariul de 800 ron brut sa includa sporul respectivsi unde specific asta ?
Sporul se poate stabili in procent sau in suma fixa.
Codul muncii prevede ca:
- In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, daca lucreaza sambata si duminica va trebui sa i se acorde repaus in alte zile , chiar daca i se plateste acel spor.
- in acest caz, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Eu as intelege ca sporul se acorda la salariu si nu este inclus in salariu.