avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum specific in CIM programul de lucru 12 cu 36 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum specific in CIM programul de lucru 12 cu 36 ?

Buna ziua,

Am nevoie sa intocmesc CIM unei coafeze care va lucra "o zi cu o zi" mai precis 12 cu 36 (inclusiv in weekend - depinde cum pica - sambata sau duminica). Cum precizez acest lucru in CIM ?

Multumesc mult pt. ajutor
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:21, 4 Septembrie 2013
In c.i.m. se va trece :
- durata timpului de munca 8 ore/zi , inegal.. Repartizarea programului de munca facandu-se dupa un orar de 12/36.
Mersi mult, am inteles.

Mai am o intrebare. Persoana va lucra deci : luni, miercuri, vineri, duminica, marti... etc. o zi da una nu. Nu am cum sa-i ofer 2 zile libere consecutive care sa compenseze ziua din weekend pe care o lucreaza. in acest caz inteleg ca va trebui sa-i platesc un spor la salariu. Cum stabilesc acest spor ?
Sunt obligata ca acest spor sa fie peste cei 800 ron brut minim sau se poate, daca angajatul este de acord, ca salariul de 800 ron brut sa includa sporul respectivsi unde specific asta ?
Sporul se poate stabili in procent sau in suma fixa.

Codul muncii prevede ca:
- In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
Asadar, daca lucreaza sambata si duminica va trebui sa i se acorde repaus in alte zile , chiar daca i se plateste acel spor.

- in acest caz, salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
Eu as intelege ca sporul se acorda la salariu si nu este inclus in salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un angajat are un CIM incheiat in 2009 cu salariu brut 1000 lei-8h/zi-ore de zi. In 2012 se incheie act aditional de modificare salariu la 800 lei brut la ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend elena milos elena milos Buna ziua Am si eu o nelamurire.In cazul in care un angajat lucreaza in weekend(sambata+duminica) eu ca angajator trebuie sa-i dau -2 zile libere ... (vezi toată discuția)
Spor de noapte ,spor de weekend dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Cum trebuie platit sporul de weekend in cazul in care se lucreaza si noaptea,ture 12/24 ... (vezi toată discuția)