Un angajat are un CIM incheiat in 2009 cu salariu brut 1000 lei-8h/zi-ore de zi.
In 2012 se incheie act aditional de modificare salariu la 800 lei brut la care se adauga un spor de noapte de 25% si spor de week-end de 1%.(nu se modifica nr.de ore)
Angajatul lucreaza numai de noapte.
Intrebari-
1.Actul aditional trebuia sa contina modificarea si a orelor din ore zi in ore noapte?
2.Este corect sa fie cu 800 lei brut -in conditiile in care salariul minim este de 975 lei?
3.Ce obligatii de zile libere sunt in conditiile in care angajatul lucreaza doar noaptea?
Lucreaza si sambata si duminica,de aceea au adaugat sprorul de 1%,dar nu au tinut cont de liber.Stiu ca este o reglementare a celor ce lucreaza sambata si duminica,dar nu sunt sigura ca stiu corect,de aceea va cer ajutorul.
Justificarea pentru salariu de 800 lei a fost ca au adaugat sporul si au considerat ca este inclus (cand se specifica clar se adauga) astfel venitul depasind salariul minim,total gresit in opinia mea.
Pentru munca intr-o zi de repaus saptamana, salariatul beneficiaza cumulativ :
- o zi libera in cursul saptamanii
- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
art.137 C.mun.
...
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....
Pontaj
anymaryh
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :
salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)