avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Recuperare TVA prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Recuperare TVA prin mediere

Am contractat o lucrare de la o firma care la randul ei contractase o lucrare de constructie a unei scoli iar eu prin firma mea am pus geamuri termopan. Eu am terminat lucrarea, am platit la stat TVA, dar eu nu mi-am primit banii nici acum dupa aprox 2 ani. Firma care m-a contractat este in insolventa si a fost preluat de un lichidator.Mentionez ca nu sunt singurul pagubit al acestei firme.Ideea este cum pot sa fac pentru a-mi recupera TVA pentru suma de bani pe care eu nu am primit-o dar am facut lucrarea sau sa reesalonez aceasta suma la fisc pentru o perioada de timp pana voi acoperii aceasta suma. Doresc sa fac acest lucru prin mediere. Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:12, 6 Septembrie 2013
Jale, pierdere, cheltuiala (deductibila in anumite conditii).

Trebuie sa va inscrieti la masa credala cu factura respectiva. Lichidatorul trebuie sa va plateasca daca sunt fonduri rezultate din valorificarea activelor insolventului.

Mediere cu cine vreti sa faceti? Cu insolventul? Cu lichidatorul? Sau cu finantele?
Eu cred ca cel mai in masura ar fi sa pot face medierea cu lichidatorul, dar ma gandesc pentru a-mi recupera TVA sa chem la mediere si finantele nu pentru a recupera banii, ma gandesc pentru ca suma pe care o am in urma platii acestui TVA sa ramana in contul lor pentru eventualele plati pe care le voi mai avea. Credeti ca as putea sa rezolv ceva??????????
Sincer. Nu cred. Cu lichidatorul nu aveti ce media caci el are procedura lui clara, legala pe care merge si situatii ca a dvoastra sunt foarte frecvente. Iar finantele nu au auzit despre mediere, iar tva-ul dat, dat ramane. Nici poveste sa va compensati cu tva-uri viitoare.
Conform art.ART. 60^1 lit. f din Legea 192/2006 nu pot face obiectul medierii
litigiile în care s-a pronunţat o hotărâre executorie de deschidere a procedurii de insolvenţă .
Conform art. 138 Cod fiscal privitor la ajustarea bazei de impozitare, baza de impozitare se reduce :
d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client rau platnic ioana.diana.cristea ioana.diana.cristea Buna ziua, Am in contabilitate un client mai vechi, care nu si-a achitat datoria si care este in insolventa. Daca nu am procedat la nici o masura legala de a ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva dupa hotarare judecatoreasca cristi4791 cristi4791 Aş dori sǎ recuperez tva-ul aferent unor facturi emise cǎtre un client, care nu a mai achitat aceste facturi, avem de la instanţa ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva si impozit pe profit de la firme falimentare mihai.xyz mihai.xyz Ma ajutati, va rog, cu un raspuns: recuperarea TVA si impozit pe profit in cazul facturilor emise catre firme falimentare se poate face numai pentru facturile ... (vezi toată discuția)