avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediul firmei - raspunderea proprietarului imobilului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediul firmei - raspunderea proprietarului imobilului

varul meu vrea sa-si faca sediul firmei la tatal meu acasa.tata nu prea este de acord pentru ca ii este teama ca nu cumva sa aibe de suferit daca firma va avea datorii si va da faliment.daca stiti cumva procedura va rog sa-mi dati anumite sfaturi
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:33, 4 Septembrie 2013
Tatal dvoastra nu va avea de suferit in mod direct (indirect poate) in caz de faliment.
Dar problema care trebuie sa v-o puneti este alta nu falimentul si anume : din 2014 guvernul s-a angajat fata de FMI ca va taxa proprietatile particulare care gazduiesc firme, cu impozite de pana la 10 ori mai mari decat cele din prezent, deci daca tatal dvoastra plateste in prezent sa zicem 200 lei/an, dupa ce va gazdui firma varului acolo, va plati 2000 lei/an, ceea ce este o suma. Mare grija !
Da, sub aspectul raspunderii juridice nu este afectat.

Daca se va adopta acea lege ar exista probleme serioase deoarece la comodat nu se iau bani...si sa se dea bani din buzunar fara a lua bani u siguranta ca ar fi neplacut...
Angajamentul este facut si parafat. Mai ramane ca guvernul sa gaseasca momentul prielnic sa ni-l serveasca cald preparat spre degustare.
Va multumesc pentru raspuns!pe mine ma interesa daca este tras la raspundere tatal meu in cazul in care firma va avea unele datorii.
cameliagrigorescu a scris:
pe mine ma interesa daca este tras la raspundere tatal meu in cazul in care firma va avea unele datorii.

NU !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat R0Su R0Su Daca poate sami raspunda si mie cineva..un prieten vrea sa faca contract de comodat pentru firma ca sa treaca firma lui pe adresa mea de acasa ca sa poata ... (vezi toată discuția)
Cui i se pot imputa popriri in cazul unui credit de nevoi personale neplatit? elizachichi elizachichi Buna seara. Va rog ma puteti lamuri ? In anul 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale de cca 150 mil lei vechi.Eu nu am fost implicata cu nimik,nu ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare ameninta cu executarea , dar nici nu vrea sa semneze un acord de plata ANNA192 ANNA192 tatal meu are un credit la ofirma de recuperare ,am convenit cu dansii si am facut un angajament de plata lunar am achitat 100 euro si acum pt ca data de ... (vezi toată discuția)