varul meu vrea sa-si faca sediul firmei la tatal meu acasa.tata nu prea este de acord pentru ca ii este teama ca nu cumva sa aibe de suferit daca firma va avea datorii si va da faliment.daca stiti cumva procedura va rog sa-mi dati anumite sfaturi
Tatal dvoastra nu va avea de suferit in mod direct (indirect poate) in caz de faliment.
Dar problema care trebuie sa v-o puneti este alta nu falimentul si anume : din 2014 guvernul s-a angajat fata de FMI ca va taxa proprietatile particulare care gazduiesc firme, cu impozite de pana la 10 ori mai mari decat cele din prezent, deci daca tatal dvoastra plateste in prezent sa zicem 200 lei/an, dupa ce va gazdui firma varului acolo, va plati 2000 lei/an, ceea ce este o suma. Mare grija !
Da, sub aspectul raspunderii juridice nu este afectat.
Daca se va adopta acea lege ar exista probleme serioase deoarece la comodat nu se iau bani...si sa se dea bani din buzunar fara a lua bani u siguranta ca ar fi neplacut...
Contract comodat
R0Su
Daca poate sami raspunda si mie cineva..un prieten vrea sa faca contract de comodat pentru firma ca sa treaca firma lui pe adresa mea de acasa ca sa poata ... (vezi toată discuția)