avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie reclamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie reclamant

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire, insa pentru o mai buna intelegere o sa prezint faptele de la inceput. Am imprumutat o suma de bani de la o ruda, nimic neobisnuit, am mai facut acest lucru in abele sensuri , adica ne-am mai imprumutat , eu pe ea , ea pe mine , la termenul stabilit nu am avut de unde sa-i returnez banii pentru ca la randul meu nu am fost platit, i-am explicat situatia , initial parea ca este intelegatoare, insa a doua zi a venit la locul meu de munca si a inceput sa faca scandal , sa-mi aduca injurii si jigniri ca nu i-am returnat banii la timp, eu fiind la locul de munca am incercat sa aplanez situatia , ea facea scandal in continuare , intr-un final a plecat , insa disputa a continuat la telefon si prin sms-uri . Astazi am fost sunat de un subofiter de la o sectie de politie sa ma prezint ca am o reclamatie depusa pe numele meu , reclamatia a fost depusa AZI 04.09.2013 , am fost sunat cu texte de genul "haideti veniti sa vedem cum o rezolvam etc " presupunerea mea este ca acel politist avea ceva avantaje si incerca folosindu-se de pozitia lui sa rezolve "amiabil"situatia . Cand l-am intrebat despre ce este vorba , a zis ca sa vin si vedem noi la fata locului , l-am intrebat de ce nu m-a citat oficial cu citatie la domiciliu , a argumentat ca de ce sa mai deranjeze colegii de la sectia unde am eu domiciliul (plangerea a fost facuta la sectia de politie unde are reclamanta domiciliul , asta fiind intr-o alta localitate aflata la 20 km ) , ca sa o rezolvam noi asa ... , daca a vazut ca nu ma impresioneaza a trimis citatie acasa la mine , agentul de politie de la sectia unde am domiciliul ajungand in aproximativ o ora jumate, maxim 2 ore dupa discutia telefonica , acest fapt ma face pe mine sa presupun ca are un interes personal in acest caz acel poitist .
Intrebarile mele ar fi :
- E normala aceasta rapiditate in actiune a politistilor ? Va intreb pentru ca eu am reclamat furtul unui telefon de la locul de munca , cu indicarea faptasului (stiam cine l-a furat , dar nu puteam sa ma apuc sa fac dreptate singur, sa ma duc la persoana acasa si sa cotrobai ) si s-au indurat sa faca primele demersuri dupa aproximativ 10-12 zile de cand am depus plangerea
- daca am fost citata intr-o alta localitate pot in vreun fel sa le raspund pe fax sau intr-un alt mod ,prin corespondenta cu confirmare de primire ca nu ma pot deplasa in afara localitatii si ca daca este necesara o declaratie din partea mea sa o dau la sectia de politie unde am domiciliul? programul meu de munca nu-mi permite sa plec in cursul zilei de la locul de munca sa ma deplasez in alta localitate?
- in citatie trebuie sa se specifice obiectul reclamatiei? eu am primit doar o citatie in care se specifica faptul ca s-a depus o reclamatie la adresa mea , acum nu stiu ce a reclamat, caci imprumutul a fost fara nici un act , doar o intelegere verbala , martori nu au fost , mai banuiesc eu ca ar putea reclama injuriile primite prin sms.
Va multumesc pentru timpul acordat
- Nu puteti sa incriminati /acuzati rapiditatea cu care s-a miscat politia prin comparatie cu alte situatii sau prin presupuneri ca ar avea vreun interes.
- Nu puteti sa raspundeti prin fax, trebuie sa va prezentati personal. Lipsa de la serviciu se motiveaza cu citatia de la politie. Puteti sa lipsiti o data justificat, dar mai apoi trebuie sa va prezentati. Riscati amenda.
- In citatie nu se specifica obiectul reclamatiei, ci doar calitatea in care sunteti citat.

P.S. puteti sa va prezentati insotit de avocat
Ultima modificare: Miercuri, 4 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
cum pot amana odata? care pot fi justificarile ? cum se solicita un alt termen ? si nu am inteles , pot sa solicit stramutarea la sectia de care apartin ?
Justificarile: medicale, plecare din tara, nunti, situatii de familie deosebite, etc
Stramutare puteti sa cereti si pentru anumite declaratii simple ca si martor de ex se mai accepta, dar nu cred ca in situatia dvoastra, organul va fi de acord, mai ales ca ati sesizat si dvoastra modul nefiresc de rapid in care s-a miscat respectivul organ. Deci ceva se intampla acolo.
Stabiliti cu politistul care v-a sunat o data la care sa va deplasati pentru audiere, probabil ca ruda a depus plangere pentru inselaciune, se mai practica in cazul imprumuturilor aceasta strategie pentru a va impresiona, dar solutia nu poate sa fie decat NUP, cauza nefiind de natura penala, asta daca descrierea dvs este corecta si nu sunt si alte amanunte pe care nu le-ati facut cunoscute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala ANDREI ANCA ANDREI ANCA BUNA ZIUA,DA-TI-MI UN SFAT VA ROG SI O SUGESTIE DESPRE CE AR TREBUI SA FAC IN CAZUL CARE IL VOI EXPUNE,IN DATA DE 24 IANUARIE IN JURUL OREI9 UN VECIN MI-A ... (vezi toată discuția)
Amenintare. exista posibilitatea sa fie condamnat la inchisoare ? ATAT ATAT Vă prezint o situatie a fratelui meu. O relatie intre 2 persoane care intr-un final se despart dar el continua sa o tachineze...fie prin telefon fie prin ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru amenintari Christian03 Christian03 Buna ziua, Am si eu o problema cu o ruda. In urma unei altercatii telefonice, mentionez totul s a intamplat numai la telefon, ne am certat, ruda nu se oprea ... (vezi toată discuția)