avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie

Buna ziua!

Sunt cetatean al R. Moldova, casatorita cu cet roman. Am carte de rezidenta pe 5 ani, peste 2 luni imi expira, stiu ca se depun actele cu cel putin 30 de zile inainte de a expira.

Citeva zile in urma ne-am schimbat si domiciliul si as vrea sa prind 2 iepuri odata. Am avut permis ca si membru de familie 1 an, apoi 5 ani, acum pot sa depun pt permis de sedere permanent? (cind am obtinut permisul de 5 ani nu aveam copil)

O alta intrebare: trebuie sa fac dovada asigurarii sociale, momentan nu muncesc, 8 luni de cind s-a incheiat concediu de crestere copil (am fost in concediu de crestere copil 2 ani iar dupa 1 an de concediu firma s-a desfiintat). Pt cite luni minim ar trebui sa imi fac asigurare si cam cit ar costa? Daca as depune dosarul pt somaj voi fi acoperita?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:44, 9 Septembrie 2013
Strainilor membri de familie ai unui cetatean român li se poate prelungi dreptul de sedere, daca cetateanul român are domiciliul sau resedinta în România, astfel:

I. STRAINI CASATORITI CU CETATENI ROMÂNI
a. Documentul de trecere a frontierei (original/copie);

b. Documentul de identitate al cetateanului român (original/copie) ;

c. Certificatul de casatorie eliberat de autoritatile române (original/copie);

d. Dovada asigurarii sociale;

e. Dovada detinerii legale a spatiului de locuit la adresa la care declara ca are resedinta pe teritoriul României;

f. Declaratie scrisa din care sa rezulte ca strainul nu mai are încheiata o alta casatorie;

g. Adeverinta medicala eliberata de o institutie publica sau privata, din care sa rezulte ca nu sufera de boli care pot pune în pericol sanatatea publica;

h. Taxe

[ link extern ]

sau

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte prelungire rezidenta daniela.popa daniela.popa Buna ziua, In Noiembrie sotului meu ii expira reziednta. Am urmatoarele intrebari: 1.Dovada spatiului de locuit se poate face cu contract de comodat? ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere temporara adno adno buna ziua! va rog daca imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru prelungirea permisului de sedere temporara (pentru reintregirea familiei) ... (vezi toată discuția)
Prelungirea cartii de rezidenta pentru membrii de familie Nes Nes Buna ziua! Sunt cetatean al Rep. Moldova, sunt casatorita cu cetatean roman si posesare a unui card de rezidenta pt membrii de familie. Astazi am fost la ORI ... (vezi toată discuția)