avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas si contract de mandat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas si contract de mandat

buna dimineata. as vrea sa stiu cum pot sa evit un conflict cu legea daca am pensie de urmas pana la anul in august si m-am angajat recent cu contract de mandat. salariul este din comision. vreau sa pastrez si pensia si sa stiu cam ce suma ar trebui sa iau ca salariu, in asa fel incat sa nu trebuiasca sa renunt la pensie. multumesc.
Cel mai recent răspuns: ondalin , utilizator 00:51, 6 Septembrie 2013
1. Conform Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit indiferent de sursa.

2. Nu se mai prevede o conditie de venit maxim cum era pana la 01.01.2011 de cand se aplica Legea 263/2010.
Ultima modificare: Joi, 5 Septembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc foarte mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas maladog maladog Daca benificiez de pensie de urmas, pierd acest drept daca imi deschid un srl dar nu imi fac carte de munca la srl ? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas si salariu (fara restrictii) ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua am o intrebare: Sunt student in anul 3 , am 22 ani si am sunat la casa de pensii sa intreb daca pot beneficia de pensia de urmas dupa urma lui ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas+salariu Amelia-Mihaela Amelia-Mihaela Buna ziua...sunt studenta anul II la o facultate privata din Bucuresti si primesc pensie de urmas din 2008 si acum as dori sa ma angajez...Am citit in mai ... (vezi toată discuția)