avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie suspendare/reluare CIM pentru CFP
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie suspendare/reluare CIM pentru CFP

Buna ziua,

Am vazut ca au aparut modele pentru decizii de suspensdare/reluare a contractului de munca in cazul CFP (art. 54 din Legea nr. 53/2003).
Va rog sa-mi spuneti daca este obilgatorie emiterea lor si care este baza legala .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:00, 5 Septembrie 2013
Art.54 C.mun. prevede : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Asadar, suspendarea contractului individual de munca, in acest caz ,este facultativa si nu obligatorie.
Exista si varianta in care angajatul solicita CFP, angajatorul este de acord , iar CIM nu este suspendat?
In acest caz nu se declara perioada de suspendarea in REVISAL?

Multumesc mult.
Exista si varianta mentionata de dvs , atata timp cat nu este obligatorie suspendarea in cazul CFP-ului.
Imi puteti da exemple de cazuri in care nu este obligatorie suspendarea in cazul CFP-ului?

Multumesc mult.
Nu intelege despre ce exemple sa va dau . Este limpede ca nu legea nu obliga la asa ceva.

Textul de lege prezentat mai sus este reglementat de o norma dispozitiva si nu una imperativa.

Alte discuții în legătură

Cfp se inregistreaza obligatoriu in revisal? lylyan lylyan Buna ziua Daca salariatii au cfp este obligatorie decizie de suspendare/reluare si inregistrarea in revisal? Nu poate fi acordat cfp fara suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)