avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,

Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna 6 cereri de concediu fara plata, fiecare pentru cate 5 zile lucratoare (aproape 2 luni fara intrerupere, cu exceptia perioadei de weekend)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:44, 17 Decembrie 2014
Durata concediului fara plata nu este limitata. Singura "limita" este acordul angajatorului pentru acordarea concediului fara plata.
La care lege anume va referiti cand spuneti: "Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata"?

Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

Asadar , Codul Muncii nu stabileste nicio durata maxima a CFP .. aceasta este stabilita prin ccm aplicabil sau reg.intern al angajatorului.

Nu stiu de unde ati preluat acea idee, dar din cate cunosc asa ceva nu exista prevazut in legislatie ...
tot de pe un site de legislatie, nu cred ca am voie sa-i fac reclama, dar citez:
1) salariatii au dreptul la 30 de zile concediu fara plata, acordat o singura data, pentru pregatirea si sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior. Acest concediu se poate acorda si fractionat, la cererea salariatului (art. 61 alin. (2)).
Ce scrie pe acel site cu ce ati postat dvs este total diferit ... acel site , posibil ca a citat din fostul CCMN care avea o astfel de prevedere .. Codul Muncii nu prevede nicio durata minima sau maxima a CFP .. pentru sectrul bugetar exista asa ceva reglementat in HG nr.250/1992.

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Revisal-ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Concediu fara salar trebuie trecut in revisal? (vezi toată discuția)
Suspendare cim gmona gmona Un angajat a avut nevoie de concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale. Nu s-a operat in revisal suspendarea si reinceperea activitatii. Ce ... (vezi toată discuția)