avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ROI prevaleaza inaintea CIM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ROI prevaleaza inaintea CIM?

Daca in CIM ,timpul de lucru este de 8 ore oe zi ,5 zile pe saptamana,iar in ROI este specificat ca -programul de lucru va fi stabilit de la sediu pentru fiecare locatie in parte,-care din cele doua prevaleaza?Ni s-a adus la cunostinta un program care totalizeaza 160 de ore lunar dar fractionat(o saptamana 5 ore,o saptamana 7 ore),in ture(doua)si ,doua sambete si doua duminici pe luna(nerecompensate nicicum financiar)!!!Eu stiam ca toate aceste modificari trebuie aduse la cunostinta printr-un act aditional!Gresesc?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiusergiu_33 , utilizator 09:00, 21 Martie 2009
nu gresiti, este corect.Toate modificarile din programul de lucru al angajatului, trebuie mentionate prin incheierea unui act aditional al cim.Ambele, ROI si CIM trebuie sa fie respectate de catre angajat, dar si de catre angajator.In final, relatia ar trebui sa fie una de bilateralitate.
problema e sa nu se depaseasca orele legale...de lucru...dar nu mai mult de 40 ore pe saptamana...daca in regulament se specifica asa..este corect...la sambete si duminica va poate da un spor de !% si zile libere altele decat sambata si duminica....
Orele legale de lucru(160 pe luna)nu se depasesc, numai ca ei numara magarii si caii la gramada!Nu vor sa recunoasca ,ca sambata si duminica reprezinta ore suplimentare si mai mult,nu numai ca refuza sa le platesca cu un spor la salariu dar nici nu vor sa ofere zile libere in compensare!Spun ca daca intr-o saptamana lucrezi 5 ore este ca si cum ar fi zi libera!Pot fi sanctionat in vreun fel daca eu continui sa merg la serviciu 8 ore pe zi de luni pana vineri?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)
Control itm- probleme vizate andreadia andreadia Buna Am avut un control Itm si inspectorii s-au legat de urmatoarele aspecte: 1. In situatia in care avem angajati care lucreaza si la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Daca lucrezi sambata si duminica la cate zile libere ai dreptul? iaros diana iaros diana lucrez 4 sambete si 2 duminici pe luna , iar pentru sambete primesc ceva spor la salar pe cartea de munca. la cate zile libere am dreptul intr-o luna? pentru ... (vezi toată discuția)