avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LucruI in zi de sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LucruI in zi de sambata

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama.
incepand din nov se vrea sa se lucreze prin rotatie si sambata, astfel incat in cursul unei luni anumiti angajati vor avea 2 sambete lucrate.

cf codului muncii trebuie sa le dau liber 1 zi sau sa le platesc minim 75%.
mai trebuie sa fac act aditional sau alte documete? in pontaj trebuie sa se refclecte acest lucru?.
ms.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 13 Octombrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Sporul de week-end trebuie inclus in reg.intern sau intr-un act aditional la c.i.m.

Art.114 C.mun. nu are nicio legatura cu munca in zilele de repaus saptamanal.
Si noi suntem in aceeasi situatie. Spor de weekend, stabilit la 10%, liber, inregistrare in Revisal, in Roi dar nu si modificare cim.
sa inteleg ca acordati spor de 10%, liber in urmatoarele 60 zile, act aditional in care precizez sporul de wk+ modificare revisal

gresesc?
art.137 C.mun.
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
....

Asadar, daca repausul saptamanal este acordat in alte zile decat sambata si duminica, salariatii vor beneficia de un spor la salariu.

Daca se incheie act aditional la c.i.m., atunci sporul se opereaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul spor sambata rominaduca rominaduca Imi spuneti va rog frumos cum se va calcula sporul pentru 6 ore lucrate sambata, la salarul brut 1450? Se poate stabili si o suma fixa(cum se stabileste corect ... (vezi toată discuția)
Salariu Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Un angajat are un CIM incheiat in 2009 cu salariu brut 1000 lei-8h/zi-ore de zi. In 2012 se incheie act aditional de modificare salariu la 800 lei brut la ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)