avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Calcul spor sambata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Calcul spor sambata

Imi spuneti va rog frumos cum se va calcula sporul pentru 6 ore lucrate sambata, la salarul brut 1450? Se poate stabili si o suma fixa(cum se stabileste corect cuantumul ei)? Si cand va primi atunci angajatul liber? Luni(ca sa existe repaus) sau in orice zi, din urmatoarele 60 zile calendaristice?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 27 Octombrie 2017
Nu stie nimeni?
Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.

In speta, verificati care este valoarea sporului acordat la nivel de angajator in astfel de situatii si reveniti cu detalii.
Spuneti ca nu precizeaza legislatia, dar acest articol cum sa il interpretez atunci "În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1) , se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază." Eu inteleg ca limita minima e 75% salar de baza. Dar am si situatia ca unii dintre angajati, lucreaza toate sambetele, iar altii prin rotatie. ce se va modifica la CIM sau ce anume trebuie sa trec in act aditional, ca sa fie corect. Se modifica salarul de incadrare? sau doar trebuie sa mentionez ca se acorda spor in functie de nr. de ore suplimentare lucrate?
Munca suplimentara este una, iar munca in zilele de repaus saptamanal este altceva. Nu le confundati.

De ce nu ati postat art.137 c.mun.?
Si atunci, spuneti-mi va rog frumos cum stabilesc sporul ca sa fie corect? Ca asta ma intereseaza defapt.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare permanente luiza37 luiza37 Buna ziua! In cazul unui contract de munca de 8 ore pe zi, L-V si 5 ore suplimentare sambata (in fiecare sambata, chiar nu se poate altfel si nici nu se pot ... (vezi toată discuția)
Lucrul si sambata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care in cadrul societatii se lucreaza in fiecare sambata, prin rotatie. Trebuie anuntat la ITM ... (vezi toată discuția)
Munca in weekend RuxandraLarisa RuxandraLarisa Cum procedez cand un angajat lucreaza un weekend/luna? In afara de sporul de weekend pe care il acord, trebuie sa ii platesc si cele 2 zile lucrate cu spor de ... (vezi toată discuția)