avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubire divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubire divort

Este posibil intr-un divort paratul sa ceara despagubiri de la reclamanta pentru ca i se cere sa paraseasca domiciliul conjugal ca urmare a comportamentului lui ? Mentionez ca acesta consuma alcool, iar violenta verbala este de nedescris.Copiii raman in grija mamei,in locuinta comuna a parintilor.Daca mama intretine copiii, suporta cheltuielile casei trebuie sa mai plateasca si paratului niste bani pt ca a dorit doar sa traiasca linistita impreuna cu copiii,departe de scandalurile si limbajul vulgar al tatalui?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:41, 5 Septembrie 2013
Despagubirile in procesul de divort trebuie solicitate pentru a recupera un prejudiciu semnificativ, de ordin moral sau material , pe care l-a suferit unul dintre soti.( casatoria urmand a fi desfacuta din culpa exclusiva a sotului care a deteriorat grav si iremediabil relatia de familie ).

Despagubirile se fundamenteaza pe raspunderea civila delictuala, existand o fapta ilicita, legatura de cauzalitate si o paguba produsa.

Sotul dumneavoastra nu poate solicita plata unor despagubiri sau obligarea dumneavoastra la plata unei pensii de intretinere.

Dumneavoastra, insa , atata vreme cat conduita sotului dumneavoastra v-a produs o reala suferita, sunteti indrituita sa solitati despagubiri, odata cu promovarea actiunii pentru desfacerea casatoriei.

Va multumesc mult pentru raspuns,insa mai am o intrebare.Daca el sustine ca nu are unde locui(lucru neadevarat deoarece parintii lui au o casa incapatoare,dar el nu vrea sa se mute la ei),eu trebuie sa-i asigur locuinta sau un venit cu care sa-si poata plati o chirie?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Dumneavoastra sunteti datoare sa asigurati subzistenta copiilor dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la divort ellanya ellanya Buna ziua! Sunt casatorita de 10 ani si sotul meu doreste divortul. Bunuri de dupa incheierea casatoriei nu au fost achizitionate semnificativ. eu am fost ... (vezi toată discuția)
Divort paula-mary paula-mary Buna seara.Va rog din tot sufletul sa ma ajutati deoarece sunt intr-o situatie disperata.Sunt casatorita de 30 de ani dar sotul meu are o relatie cu alta ... (vezi toată discuția)
Tanara mama ce vrea sa divorteze DRAGONVASILE DRAGONVASILE -casatorita de 10 ani -2 copii rezultati in urma casatoriei -locuieste la parintii lui -in cei 10 ani a avut parte de numeroase violente verbale,violente ... (vezi toată discuția)