avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare lege AJOFM ref. \\"repartitii\\"?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare lege AJOFM ref. "repartitii"?

Buna ziua,

Stiti cumva ca in ultima luna sa se fi schimbat legea somajului sau vreo alta lege conexa, in sensul ca angajatorii sa fie obligati sa includa in procesul de angajari somerii trimis de AJOFM?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:52, 5 Septembrie 2013
In Monitorul Oficial Partea I nr. 457/2013 a fost publicata Legea 250/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea si combaterea marginalizarii sociale.

Aceasta lege nu prevede o astfel de obligatie mentionata de dvs in sarcina angajatorilor.
1. Nu am auzit de asa ceva si nici nu cred ca se poate deoarece un angajator nu poate fi obligat sa angajeze o persoana chiar daca provine din someri.

2. Exista deja facilitati pentru angajatorii care angajeaza persoane din somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie de la ajofm pentru absolventi ani355 ani355 Bună ziua, Vă rog să-mi indicaţi de unde pot descărca formularele privind stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a absolvenţilor ... (vezi toată discuția)
Ajofm si ocuparea unui loc vacant smeagull smeagull Buna ziua, Stiu ca exista o prevedere legala care obliga angajatorii sa declare la AJOFM locurile vacante in termen de 1 zi de la vacantare. Intrebare: are ... (vezi toată discuția)
Conventie absolvent delia1988 delia1988 am angajat un absolvent cu conventie la AJOFM in anul 2012. Este in Concediu crestere copil de 1,5 ani. Intrebare: la data incheierii conventiei trebuia sa-l ... (vezi toată discuția)