avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari probleme apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari probleme apometre



in cazul in care apometrele se defecteaza si proprietarul nu este dispus sa le inlocuiasca cum se procedeaza sa plateasca pausal consumul de apa?

multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:47, 11 Septembrie 2013
In Ordinul 343/2010 ANRSC aveti o referire la acest caz:
Art. 26. - (1) Citirea se poate realiza şi numai de către proprietar, dar în aceeaşi zi în care se fac şi restul citirilor, caz în care reprezentantul asociaţiei de proprietari/locatari, respectiv prestatorul au obligaţia de a centraliza datele şi de a face verificări cel puţin trimestrial privind corectitudinea datelor transmise.
(2) Apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie este considerat fără repartitoare de costuri pentru apă caldă atunci când:
a) nu sunt montate repartitoare de costuri pentru apă caldă;
b) proprietarul renunţă la repartitoarele de costuri pentru apă caldă;
c) se constată violarea sigiliilor chiar şi numai la unul dintre repartitoarele de costuri pentru apă caldă. Perioada considerată ca fiind fără repartitor este de la verificarea anterioară şi până la punerea în funcţiune a repartitorului, iar consumul pe această perioadă se recalculează pe cheltuiala proprietarului, luând în calcul un număr de unităţi de calcul stabilite conform prevederilor art. 28 alin. (3);
d) timp de 3 luni proprietarul nu permite citirea şi/sau verificarea repartitoarelor de costuri pentru apă caldă; consumul pentru această perioadă se recalculează conform prevederilor lit. c), pe cheltuiala proprietarului;
e) proprietarul refuză înlocuirea repartitorului de costuri pentru apă caldă în cazul în care acesta s-a defectat sau înregistrează valori a căror erori de măsură depăşesc clasa de exactitate a repartitorului;
f) consumul de apă caldă este sub cantitatea zilnică/locuitor stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.

referitor la pct f) "consumul de apă caldă este sub cantitatea zilnică/locuitor stabilită de Ministerul Sănătăţii pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării hranei.",
exista reglementata undeva cantitatea de apa minima ce poate fi consumata?
Intai verificati daca consumul declarat este adevarat si apoi treceti si la masuri radicale.
Unii oameni se spala ca pisica, le e frica sa nu-i ude apa si sa se inece.... :)
Nu glumesc decat pe jumatate, cunosc asemenea persoane care au un consum de 0,2 mc AC / luna, baie si bucatarie la un loc.
Ar mai fi si ideea ca de frica pretului mare la AC isi incalzeste o leaca de AR pe aragaz si se lincareste pe ochi si pe varful degetelor, asa ca luni de zile abia consuma de la robinet 1 mc de AC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul anrsc 343/2010 mihaela nedelea mihaela nedelea Referitor aplicarea ordinului nr.343 din 13 iulie 2010,la art.1 al normei tehnice privind repartizarea consumurilor de energie termica intre consumatorii ... (vezi toată discuția)
Consum apa danuttan danuttan Normele de igiena stabilite prin lege prevad un minim de 50 l/zi/persoana pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei individuale şi preparării ... (vezi toată discuția)
Consum minim apa hervel hervel buna ziua stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)