avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modul de folosire a stampilei Asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modul de folosire a stampilei Asociatiei

Buna ziua

M-am lovit de o problema
NU am gasit reglementat nicaieri cite stampile poate avea o Asociatie de proprietari, in legea asociatiilor nu se face referire decit la o stampila pe care o pastreaza si o foloseste doar presedintele sau vicele, care este regimul acestei stampile , modaliteadea de a mai face o a 2 stampila.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: iriiri , utilizator 09:19, 6 Septembrie 2013
Cea de-a 3 a apare pe un inscris depus la tribunal.

Si deci nu m-am lamurit cu privire la modul de confectionare?!
Presedintele poate face asa stampile dupa bunul sau plac?

Va multumesc
Avocatul are stampila lui si nu intereseaza asociatia daca acesta are acordul baroului sau nu.
Cenzorul poate avea stampila lui personala sau poate sa-si faca o stampila ca si cea a presedintelui dar pe care sa mai scrie si "cenzor".
Pe listele noastre de plata au aparut de la caz la caz stampila presedintelui, a administratorului ori a cenzorului.
Are si casierul stampila exacta asa cum este a presedintelui dar am scris pe ea "2".
Se intampla ca sa aiba nevoie sa-si stampileze chitantierele, de exemplu, si-atunci nu asteapata presedintele cu stampila, mai ales ca responsabilitatea intocmirii chitantei, a corectitudinii acesteia este a casierului si nu vad de ce sa apara pe ea stampila presedintelui.
Apoi este posibila ca cineva sa vrea sa i se stampileze "de primire" o sesizare, o corespondenta, un inscris primit de la o persoana juridica sau fizica.. si-atunci casierul fiind in sediul asociatiei poate sa-si scrie numele la primitor si sa stampileze. Nu trebuie sa astepte curierul sau depunatorul documentului pe presedinte care este in instanta sau prins in alte activitati in acel moment.

Pe de alta parte de la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, nu mai este obligatorie folosirea stampilei numai ca noi suntem conservatori si mentinem acest obicei, tonul fiind dat chiar de institutiile statului. Pe un raspuns de la ministerul justitiei si pe altul de la registrul comertului prin care se explica faptul ca nu se mai foloseste stampila, semnaeza un responsabil si, culmea, pune stampila:yeah:
Asta demonstreaza inca odata ca traditia e mai puternica decat reglementarea legala.
Am mai citit despre acest aspect , ca in strainatate nu se mai folosesc stampilele, dar la noi s-a impamantanit acest aspect si inca se foloseste ca un elemet ce confirmare, si plus ca la noi specimenul de semnatura nu este folosit la scara larga

Deci din raspunsul dumneavostra aceste stampile se pot face de orice membru din conducerea asociatiei fara sa anuntete pe ceilalti, normal mi se pare ca fabricarea stampilelor sa se faca de presedinte ,dar cu conditia sa anunte in prealabil membrii din comitet si mai ales sa justifice utilitatea ei.
In speta uitilitatea stampilei cu "avocat " nu-i vad utilitatea, din momentul ce aleg sa fiu reprezentat de avocat acesta intocmeste o inputernicire avocatiala in baza contractului de reprezentare si in fata instantei pe documente isi pune stampila proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Stampila falsa Costica33 Costica33 Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stampila falsa ? hector2010 hector2010 Pe scurt si cat mai la obiect : Datorita indolentei si nepasarii proprietarilor din imobilul in care locuiesc, asociatia de proprietari a fost inregistrata ... (vezi toată discuția)