avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stampila falsa ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stampila falsa ?

Pe scurt si cat mai la obiect :
Datorita indolentei si nepasarii proprietarilor din imobilul in care locuiesc, asociatia de proprietari a fost inregistrata abia de curand, in urma constatarii unor nereguli foarte mari in administrare. Administratia a fost schimbata, insa abia din momentul formarii asociatiei de proprietari. Predarea/primirea a avut loc exact "in ziua in care" a sosit si hotararea judecatoreasca pentru formarea asociatiei de proprietari (desi noi banuim ca fostul administrator o avea dinainte si s-a prefacut doar ca a sosit in acea zi). Cu stupoare, am constatat ca fostul administrator (care s-a constatat in urma unei expertize contabile ca a delapidat o suma uriasa din incasari pana la data respectiva) a predat si o stampila pe care scrie "Asociatia Proprietarilor din....", desi in acte suntem inregistrati sub numele de "Asociatia de Proprietari din ...."
Acum, intrebarea se pune in felul urmator : pe ce baza a putut el obtine acea stampila ? Unde mergem sa o declaram nula ? Daca ne trezim cu cine stie ce acte stampilate cu acea minunatie, cum ne aparam ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:39, 11 August 2014
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/masuri dispuse de adunarea generala,de presedinte si comitetul executiv
Cum a obtinut stampila,va poate explica numai administratorul de imobil
Referitor la stampila,initial publicati in cotidian de larga circulatie ca asociatia de proprietari declara nula stampila existenta pana la data X
Ulterior,solicitati confectionarea altei stampile cu alte caractere de identificare decat ale celei solicitate de anulat si chiar cu o alta dimensiune.
Toate aceste operatiuni urmeaza sa fie consemnate in procesele verbale ale adunarii generale sau ale comitetului executiv
Cenzorul/comitetul de cenzori sa inchie raport de activitate a administratorului de imobil,
conditionat de concluzii urmand ca presedintele/comitetul executiv sa decida masurile necesare
Faceti PV - in cadrul comitetului executiv - cu distrugerea stampilei predate de fostul administrator.
Mergeti cu CIF-ul obtinut in urma infiintarii asociatiei de proprietari la magazinul de stampile si comandati una noua cu datele din CIF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)
Fost presedinte ce refuza sa predea stampilele ainia ainia Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acest subiect. In urma cu 3 saptamani asociatia noastra a schimbat intregul Comitet Executiv. Fostul presedinte nu a ... (vezi toată discuția)
Modul de folosire a stampilei asociatiei iriiri iriiri Buna ziua M-am lovit de o problema NU am gasit reglementat nicaieri cite stampile poate avea o Asociatie de proprietari, in legea asociatiilor nu se face ... (vezi toată discuția)