avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fost presedinte ce refuza sa predea stampilele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fost presedinte ce refuza sa predea stampilele

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu acest subiect.
In urma cu 3 saptamani asociatia noastra a schimbat intregul Comitet Executiv. Fostul presedinte nu a venit la Adunarea Generala, insa in Convocator a semnat. Ulterior au inceput discutiile. Ba ca nu a fost cvorum (am fost 17 persoane din 29 apartamente), ba ca procesul verbal nu este corect ca nu scrie ”Persoanele prezente sunt de acord cu ordinea de zi”, ba ca nu e corect sa fie alesi in Comitet doar persoane de pe scara noastra, ca trebuie si de la el de pe scara (in conditiile in care de la ei au fost doar doua persoane, una dintre ele fiind aleasa cenzor), in sfarsit, tot felul de mizerii. Vechea administratora a predat noului administrator arhiva si toate actele (toate fiind la ea). El avea stamplilele doar (cea dreptunghiulara si cea rotunda) pe care a refuzat sa le dea.
Presedintele nou a fost la primarie cu procesul verbal de la sedinta Adunarii Generale in care au fost schinbati vechii si a luat cu el si Convocatorul in care semnase fostul. Cei de la primarie au confirmat ca totul e cat se poate de legal si i-au spus noului presedinte sa-i inainteze fostului o hartie in care sa i se aduca la cunostinta ca in 24 de ore sa predea stampilele, iar in urma acestui lucru sa se incheie un proces verbal daca a semnat sau nu instiintarea si apoi daca le-a returnat sau nu in termen. Numai ca respectivul a plecat la tara pentru o saptamana, deci nu era acasa. Noul presedinte i-a pus instiintarea in plic si i-a trimis-o cu confirmare de primire.
Intrebarea mea este: daca vechiul presedinte refuza sa le inapoieze, exista vreo sanctionare, ceva, pentru el in aceasta situatie? Va dati seama ca fara stampile activitatea este blocata. Nu va mai spun ca a scris si a lipit pe geamul de la avizier un anunt prin care spunea ca se convoca o adunare generala pentru duminica (atunci cand vine omul de la tara) in care „sa se dea de seama in legatura cu activitatea de pana in prezent” (a cui dare, nu se stie....) si ca sa se aleaga in Comitetul Executiv inca doua persoane de la scara lui. A stampilat anuntul cu ambele stampile si a semnat: „Presedinte”, apoi a trantit o semnatura indescifrabila..... Va dati seama cat tupeu!
Ce-i de facut?????
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 21:39, 9 Februarie 2011
Pana duminica nu o sa scufunde asociatia. Asteptati si prezentati-va la "simulacrul de sedinta" si solicitati stampila. In cazul in care respectivul refuza, luni dimineata, noul presedinte se prezinta la sectia de politie si face plangere impotriva fostului presedinte. Depune in copie procesul verbal in care a fost demis.
Declarati stampila pierduta, faceti alta, care sa difere cat se poate de mult de cea a fostului, apoi faceti cate o hartie pentru fiecare furnizor in parte prin care le aduceti la cunostinta ca membrii adunarii Generale au decis schimbarea conducerii asociatiei. Le precizati cine este noul reprezentant legal al asociatiei, explicati ca fostul refuza sa predea stampila motiv pentru care aceasta a fost schimbata.
De asemenea, orice alta persoana in afara de noul presedinte nu reprezinta asociatia si orice alta stampila decat noua amprenta este nula. Anexati, la fiecare cerere, copii dupa procesul-verbal de alegere a noii structuri de conducere, a anuntului din ziar, in care stampila a fost declarata nula, si plangerea la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul presedinte refuza predarea stampilei si a doc. asoc. de propr. aciu2u aciu2u De curand a avut loc Adunarea Generala a Asoc. de Propriet. la care au participat reprezentantii a 58% din totalul apartamentelor care au aderat la ... (vezi toată discuția)
Organizare corecta adunare extraordinara casutza casutza Buna ziua, Va rog frumos o lamurire sau chiar consultanta, referitor la organizarea corecta, legala, statutara a adunarii generale extraordinare. Anul ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)