Buna ziua.
Situatia mea este urmatoarea: in august 2008, eu impreuna cu prietenul meu am achizitionat un apartament cu 3 camere de la Banca la care au sunt angajata. Pretul apartamentului a fost de 91000 eur. El a participat cu 12000 eur (pe care i-a primit de la parinti in urma vanzarii altui apartament), iar eu am venit cu 1650 eur. Aceste sume cumulate (13650 eur) reprezinta avanzul pt cumparare apartament. Eu am mai contribuit si cu impozitul pe tranzactie catre stat (2000 eur aprox.) pe care de obicei trebuie sa il plateasca vanzatorul. La scurt timp dupa ce am achizitionat apartamentul si-a luat parintii in spatiu fara ca eu sa stiu.Creditul acordat este in conditii preferentiale pentru angajati, ceea ce inseamna o rata mult mai mica decat daca as fi fost client extern. (altfel ar fi fost dubla din cate stiu). Intre timp am renovat apartamentul si in septembrie 2011 ne-am casatorit. In tot acest timp el a pastrat chitantele pentru tot ce a platit (materiale constructii, intretinere, etc). Tin sa mentionez ca in aceeasi perioada cu renovarea apartamentului nostru, parintii lui au renovat o casa la tara si tind sa cred ca se poate folosi si de chitantele de acolo. (gen sapa, ciment si alte lucruri de genul acesta). Contributile mele: asigurari casa, facturi electrica, bunuri cumparate in casa, cateva bonuri fiscale pastrate, ratele la credit s-au platit exclusiv din contul meu (se extrage automat rata in ziua salariului) pana in aprilie 2012. De la acea data si pana in iunie 2013 toate cheltuielile s-au platit in doi. In alta ordine de idei, parintii lui si-au permis sa vina in casa de cele mai multe ori in lipsa mea si sa imi rupa haine, sa imi aduca injurii. Din aprilie 2012 si pana in iunie 2013 el a venit acasa numai dupa ora 21:30 cel mai devreme, 23, 1, 4, dimineata. In septembrie 2012 el m-a batut (am certificat medico-legal) insa am renuntat la plangere. pe 24 iunie a.c. s-a mutat de acasa, ajutat de parinti (bineinteles) si asteapta sa fie executat silit. Nu vrea sa mai plateasca nimic si profita de faptul ca sunt angajata a bancii la care am facut creditul si ca ratele + alte cheltuieli aferente creditului se debiteaza automat din contul meu. Problema stringenta este ca eu nu pot plati rate, intretinere, facturi si ca el nu este de acord nici sa plateasca, nici sa inchiriem apartamentul, iar daca as face-o, el impreuna cu parintii (care sunt luati in spatiu ar indeparta orice chirias de acolo). Este un cerc vicios. Daca nu platesc rata, banca ma va concedia si vom ajunge la executare silita. Daca nu platesc intretinerea, se va incepe executarea silita (care stiu ca are prioritate in caz de executare). Daca nu mai platesc nimic, evident se va ajunge la executare silita. Cu vanzarea nu mai am sperante pentru ca incerc de peste un an. Inca nu am divortat si nu stiu ce sa fac in continuare.
Va rog sa imi dati o solutie pentru divort si partaj, nu doresc sa ajungem la executare silita pentru ca stiu ce inseamna.Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
CeciliaD83 , utilizator
11:03, 18 Septembrie 2013