avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despagubire la preluare credit ipotecar dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despagubire la preluare credit ipotecar dupa divort

Buna ziua.
Speta este urmatoarea. In 2008 am achizitionat un apartament impreuna cu prietenul meu pentru care am incheiat un credit ipecar la banca la care eram angajata.
El a participat cu 12000 eur avans, materiale constructie pentru renovare (nu stiu valoarea), mana de lucru si a platit jumatate din rate din 2012 si pana in prezent. Eu am participat cu aprox. 2500 eur la avans si 5000 eur pt acte, imbunatatiri in apartament (accesoriile bunului imobil), taxa tranzactie, notar, precontract si 11000 eur platiti la rate. De mentinat si faptul ca in perioada 2008 - 2013 cat am fost angajata, am beneficiat de conditii preferentiale de creditare, rata fiind redusa la jumatate decat in mod clasic.
Mi-am dat demisia din banca tot din cauza fostului sot intrucat nu a vrut sa isi mai plateasca jumatatea de rata, banca retragea rata automat din contul meu de salariu, eu nemaiavand din ce sa traiesc, IAR RATA S-A DUBLAT!!!
In prezent a obtinut acordul bancii de preluare a creditului, iar intrebarea mea (in conditiile in care la acest moment conditiile de creditare se inaspresc) este cu cat trebuie sa ma despagubeasca pe mine fostul sot, a.i. sa fie just?

Va multumesc!

Prieten , sot...v-ati hotarat?


Oricum ar fi fost, economic vorbind, situatia sta cam asa:
- ati cumparat in 2008 un apartament extrem de scump (in maximul boom-ului imobiliar)
- ati folosit un credit in CHF, probabil, o valuta care s-a intarit extrem de mult

Dau un exemplu: Ati luat in 2008 un apt care atunci valora 150.000CHF, adica 100.000Euro

Acum, in Euro, acel apartament abia daca mai valoreaza 70.000Euro, adica 77,000CHF.

Rezida o pierdere de "afacere proasta" de cel putin 70.000Euro, in acest moment. Acesti bani reprezinta PIERDERE CURATA iar socotelile dvoastra de pe acolo, abia acopera JUMATATE din pierdere.
Acum, tinand cont de faptul ca domnul nu mai foloseste acel apt si l-a folosit doar 5-7 ani din 30 cat probabil ca e creditul, contributia lui la PIERDERE poate fi undeva in jurul a 20%, adica 14.000Euro, suma pe care inteleg ca deja a pierdut-o.

Ce sa va mai dea el si ptr ce? Este el responsabil de scaderea preturilor in Euro a locuintelor? Este el responsabil de cresterea CHF in raport cu Euro?

Chiar nu inteleg de ce am fost sters ca off topic!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
ContSters257745, utilizator
Ati dat un raspuns bazat pe multe presupuneri.
Va multumesc, oricum!
Presupunerile provin din lipsa informatiilor relevante dpdv juridic din intrebarea dvoastra. De ex in expunerea dvoastra apare atat "prieten" cat si "fostul sot". Nu se intelege daca doriti un partaj in instanta sau o amiabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul judecatoriei de ajutor public judiciar contrar oug nr. 51/2008 adrianmihai adrianmihai am achizitionat in timpul casatoriei un ap. cu 2 cam prin credit ipotecar in 2008 creditul fiind pe numele meu cu avans de 11000 euro si restu din banca de ... (vezi toată discuția)
Op conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita. As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie: Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt ... (vezi toată discuția)
Firme de recuperare murariu dorina murariu dorina Buna ziua.Acum 5 ani de zile am luat un imprumut de la banca pt nevoi personale in franci elvetieni.Imprumutul a fost girat cu trei proprietati personale.Am ... (vezi toată discuția)