avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuzul judecatoriei de ajutor public judiciar contrar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuzul judecatoriei de ajutor public judiciar contrar OUG nr. 51/2008

am achizitionat in timpul casatoriei un ap. cu 2 cam prin credit ipotecar in 2008 creditul fiind pe numele meu cu avans de 11000 euro si restu din banca de 54000 de CHF ,impreuna cu fosta sotie ,ea fiind doar girant ipotecar, am divortat in 2009 si de atunci suport toate cheltuielile privind ratele creditului.la partaj am cerut judecatoriei conform OUG nr. 51/2008 Art. 8 alin 3 ajutor public judiciar ,timbrul judiciar fiind de 4500 lei ,fiind bugetar scazandu-se salariul ,pensia alimentara pentru copil si avand rata de 400 chf iar salariul meu se duce tot pe rata nu inteleg de ce judecatoria Oradea imi percepe timbrul judiciar pe datoriile care le am in banca,judecatoria refuzandu-mi acordarea ajutorului publ.judiciar.
Daca as plati timbrul judiciar as fii in situatia in care nu as mai putea platii ratele.
in speranta unui sfat Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adrianmihai , utilizator 13:26, 2 Aprilie 2011
OUG 51/2008 prevede in mod explicit in ce conditii se poate acorda APJ.
asa cum stiti deja(banuiesc),le poate sa constea fie dintr-o scutire totala sau partiala,sau prin esalonarea taxei.poate sa fie si o combinatie din cele 2 posibilitai descrise mai sus.
aveti posibilitatea, daca sunteti nemultumit si considerti ca sunteti in drept,conf art 15 alin 2 oug 51/2008, sa faceti in termen de 5 zile de la data comunicarrii incheierii o cerere de reexaminare.
nu toate hotararile unei instante sunt infailibile-de aceea exista si caile de atac
succes
am facut cerere de reexaminare si am specificat ca sunt singurul platitor al creditului am anexat si adeverinta de salar si chitanta de la banca care atesta ca tot salariul il dau pe rata si nu am posibilitatea de a plati APJ.
am impresia ca nici nu au citit cererea de reexaminare.
Oricum va multumesc.
Va doresc multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere neclara si neluarea in considerare a art 9 din oug 51/2008 tnkgott tnkgott Buna ziua. Am formulat o cerere de ajutor public judiciar intr-un porces de partaj. Instanta a admis in parte cererea, dar din motivare nu inteleg ce si cum a ... (vezi toată discuția)
Executare silita, fara documente din care sa reiasa suma pretinsa 123mihai 123mihai Buna ziua, in 2007 s-a contractat un credit ipotecar in CHF ,in 2010 s-a semnat un act aditional ( OUG 50/2010 ), In 2013 apartamentul ipotecat, a fost vandut ... (vezi toată discuția)
Cerere de ajutor public judiciar aloistiloi16 aloistiloi16 Am de platit o taxa de timbru pe valoare in reconventional . Am avut termen si am depasit , dupa care am depus cerere de scutire si mi-a respins-o . Acum la ... (vezi toată discuția)