Care ar fi baza legala in care un medic este si primar intr-o comuna si isi desfasoara activitatea si ca medic si ca orimar in acelasi timp, adica 2 ore la dispensarul medical (reteaua de stat) si urmatoarele 2 ore la primarie ?
Poate incasa 2 salarii intregi simultan ?
Potrivit Legii nr. 215, Primarul îndeplineşte o funcţie de autoritate publică si primeste o indemnizatie in aceasta calitate, care nu poate fi cumulata cu alt venit obinut din salariu
din punct de vedere legal, corect ! numai ca in realitate nu e chiar asa. Multi functionari publici isi continua si activitatea privata, profesionala, fara a fi "deranjati"...;)
din punct de vedere legal, corect ! numai ca in realitate nu e chiar asa. Multi functionari publici isi continua si activitatea privata, profesionala, fara a fi "deranjati"...;)
Intrebarea cu corectitudinea e in ce fel se pot realiza 2 norme de 8 ore zilnic intre orele 8-16 in 2 servicii diferite ?
In conformitate cu prevederile legii 215/2001 - Legea administraţiei publice locale:
Art. 61. - (1) Comunele şi oraşele au câte un primar şi un viceprimar, iar oraşele reşedinţă de judeţ, câte 2 viceprimari, aleşi în condiţiile legii. Viceprimarii nu pot fi în acelaşi timp şi consilieri.
(2) Primarul participă la şedinţele consiliului local şi are dreptul să îşi exprime punctul de vedere asupra tuturor problemelor supuse dezbaterii.
(3) Pe toată durata exercitării mandatului de primar, respectiv de viceprimar, contractul de muncă al acestora la instituţii publice, regii autonome, companii naţionale, societăţi naţionale, societăţi comerciale cu capital majoritar de stat sau la societăţile comerciale de sub autoritatea consiliilor locale sau judeţene se suspendă de drept.
(4) Primarul şi viceprimarul primesc, pe toată durata exercitării mandatului, o indemnizaţie stabilită în condiţiile legii.
Art. 62. - Calitatea de primar, respectiv de viceprimar, este incompatibilă cu:
a) funcţiile şi calităţile prevăzute la art. 30 alin. (1), care se aplică în mod corespunzător;
b) orice funcţie de conducere din cadrul societăţilor comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar majoritar ori din cadrul societăţilor naţionale, companiilor naţionale sau regiilor autonome;
c) orice alte activităţi sau funcţii publice, cu excepţia funcţiilor didactice şi a funcţiilor din cadrul unor fundaţii ori organizaţii neguvernamentale.
Incompatibilitati
sfdolce
este incompatibila profesia de avocat cu cea de viceprimar ?
de remarcat faptul ca viceprimarul este demnitar ca si deputatul si senatorul care este ... (vezi toată discuția)