In calculul indemnizatiei pt copilul cu handicap, venitul lunar este 85% din venitul net calculat pe ultimele 12 luni inclusiv luna nasterii si nu este conditionat de cei 1200 ron ca in cazul concediului pe 2 ani?
Deci, daca venitul net calculat este de exemplu 2000 ron (reprezentand cei 85% din venit), indemnizatia pt CCC va fi de 2000 ron?
Legea spune ca: " Concediu pentru creşterea copilului în vârsta de până la un an, respectiv 3 ani (in cazul copilului cu handicap), precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 1,2 ISR (600 de lei) şi nici mai mare de 6,8 ISR (3400 de lei)".
In cazul de mai sus se mai primeste stimulentul de insertie de 500 ron/ luna daca mama se intoarce mai repede de 3 ani la serviciu? Are acest drept?
1. Daca acum sunteti in CCC prelungirea se face pana la 3 ani daca aveti certificat de handicap pentru copil.
2. - Indemnizatia pentru CCC pana la 3 ani este aceeasi cu indemnizatia pe care o aveti acum.
- Dara daca veniturile din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sun mai mari de 1200 lei atunci indemnizatia pentru CCC pana la 3 ani poate fi paaa la 3.400 lei.
3. - Stimulentul de insertie se acorda pana implineste copilul 2 ani deci daca copilul are handicap si prelumgiti CCC pana la 3 ani nu mai puteti beneficia de stimulentul de insertie daca suspendati CCC.
- Este si logic deoarece copilul avand handicap are nevoie de prezenta dvs. zilnica pentru a avea grija de el.
Indemnizatie ccc
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa ma lamuriti daca urmatoarea afirmatie este reala, este spusa de un angajat al Serviciului Alocatii si Indemnizatii : daca optezi la ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie ccc
MCO
Buna ziua.
Dupa cum am inteles eu, in cazul in care as alege perioada de 2 ani pentru CCC plata indemnizatiei nu va fi mai mare de 1200 RON chiar daca eu ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de ccc
mitid84
Buna ziua.
va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil.
In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)