avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare

buna,
am si eu o intrebare. acum cateva zile prietenul meu cel mai bun a fost prins intr un supermarchet sustragand un obiect in valoare de 150 ron. a fost prins de catre cei de la securitate si. nu au chemat politia, dar l-au pus sa plateasca de 10 ori valoare produsului. adica 1500 ron. a avut cardul la el si a platit. apoi i a dat drumul sa plece si i s-a spus ca nu mai are voie sa intre in magazin.
in situatia de fata ce i se mai poate intampla.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 10:02, 23 Martie 2009
ori isi vor tine gura angajatii, ori se vor adresa politiei.
dezsi prejudiciul a fost reparat , fapta penala ramane.
Cted ca nu i se mai poate intimpla nimic. Interesant modul de practica folosit de cei de la firma de paza sau conducerea magazinului. Cum incaseaza de 10 ori valoarea produsului si mai important cum o evidentiaza. da de fapt nu asta era intrebarea.:)
Este la latitudinea angajatilor magazinului si firmei de paza daca il reclama sau nu, dar in opinia mea nu au nici un interes.
Prejudiciul a fost reparat ( c-val obiectului sustras), plus suma suplimentara de 1350 lei, care banuiesc ca a fost impartita frateste intre angajatii justitiari ai firmei respective. Ar fi interesant sa stim care magazin are angajati cu astfel de practici.
In cazul in care se va face totusi reclamatia, prietenul va avea consecinta unei solutii de neincepere a urmaririi penale, dupa parerea mea, pentru ca fapta nu prea prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si prejudiciul a fost acoperit pe loc, putand fi sanctionat cu o amenda in schimb. El are dovada platii sumei de 1500 de lei cu cardul in momentul in care reclamantii vor sustine ca el a sustras ceva de 150 de lei, va dati seama cum va parea situatia asta in ochii politiei si procurorului?
da are dovada..bonul de la casa..pt ca l-a pus sa plateasca la casa de 10 ori...politia nu a fost chemata .atunic..decat cei de la securitate iar apoi a fost lasat sa plece..
adica cei de la magazin nu aveau voie sa l puna sa plateasca de 10 ori?
inseamna ca nu va pati nimic prietenul meu? sau inca sa stea in alerta?
va dati seama ca cei de la market pot face plangere la politie pt furt.au martori, au casetele video care surprin furtul. dec ik este nuimai la latitudinea lor daca vor sa faca un rau sau nu.
dar cel care a furat, are vreo dovada ca a reparat prejudiciul???????

Alte discuții în legătură

Furt supermarchet myanna myanna azi o colega a furat un ruj in valoare de 28 roni dintr-un supermarchet si a fost prinsa de agenti de paza datorita camerelor si dusa la cabina . i sa facut ... (vezi toată discuția)
Recuperare RobertDo RobertDo Buna ziua. O cunostinta de-a mea a fost surprinsa furand marfuri din magazin. Marfuri in valoare de sub 30 RON. 2 angajate ale magazinului au fost implicate. ... (vezi toată discuția)
Consecinte furt popescupopescu123 popescupopescu123 Buna ziua! Acum o saptamana prietena mea a furat dintr-un magazin Kaufland cateva produse alimentare si cateva produse de ingrijire personala valuarea totala ... (vezi toată discuția)