avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii, leasing, timbru de mediu ???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii, leasing, timbru de mediu ???

Buna ziua,
Am un contract de leasing care a ajuns la final , trebuie sa trimit certificatul firmei de leasing pentru a pune o stampila si a intra posesia carti de identitate.
Intrebare :
Cat mai pot circula cu masina pana la inmatricularea definitiva.
Mai pot solicita numere provizorii daca sunt din alt judet.
Pentru aceasta masina trebuie platita taxa de mediu? daca deschid un process pot circula cu masina.?
In contractual de leasing incheiat in 2009 scrie negru pe alb:
Pentru autovehiculele inmatriculate dupa data de 01.07.2008 va trebui achitata "Taxa de poluare pentru autovehicule" al carei cuantum va fi calculate conform OUG 50/2008...... Suma in RON platita de SC .... Leasing la bugetul de stat se va refactura utilizatorului cu TVA odata cu prima rata de leasing, dupa inmatricularea autoturismului de catre societatea de leasing.
In alta ordine de idei masina are ca an de fabricatie 2006, contractual meu de leasing este incheiat in 2009, in perioada 2006 -2009 a mai fost inmatriculata dupa cum urmeaza: 2006 firma leasing, 2009 persoana fizica , 2009 firma leasing ,utilizatorul fiind eu.
Ideea este ca la inmatricularea din 2009 nimeni nu ma pus sa platesc taxe , si astazi sunt fortat sa platesc timbru de mediu, nu am avut posibilitatea de-a o achita inainte de a intra legea in vigoare.
Solutii???
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Septembrie 2013
ContSters64341, utilizator

Alte discuții în legătură

Informare plata timbru mediu flocia flocia Bună ziua. Cum știi dacă trebuie să plătești timbrul de mediu? De exemplu o mașină cumpărată din România în 2006 în leasing. ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare masina inmatriculata in ro tavitara tavitara buna ziua va rog sa imi spuneti daca stiti de urmatorul aspect priuma data avem urmatorul pasaj din lege : [i](2) Pentru autovehiculele înmatriculate ... (vezi toată discuția)
Taxa auto timbru de mediu Geom1 Geom1 Buna ziua, Vreau sa cumpar (transfer) masina de pe numele fetei mele pe numele meu. Masina a fost inmatriculata in 2006 de o firma de leasing si in 2009 pe ... (vezi toată discuția)