avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de atac a unui certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de atac a unui certificat de mostenitor

Va rog sa ma sfatuiti cum se poate ataca in instanta un certificat de mostenitor si care este procedura. Eu si cu tatal meu impartim aceeasi casa dar numele lui este pe certificatul de mostenitor. Acum vrea sa o vanda fara mine si eu nu sunt de acord pentru ca starea lui de sanatate mintala este pusa sub semnul intrebarii si mi-e teama ca as putea ramane pe drumuri.Va multumesc.
Va trebui să ne spuneţi dacă în succesiunea pentru care s-a eliberat certificatul de moştenitor aveaţi vocaţie succesorală, iar dacă da, să ne spuneţi dacă aţi acceptat acea succesiune.

Mai exact: despre a cui succesiune este vorba?
Casa in care locuiesc este a bunicii mele, mama tatalui meu, care a decedat. Dupa moartea ei s-au intreprins masuri de a trece casa pe numele tatalui meu prin acest certificat de mostenitor. Acesta este singurul act, sa-i spunem oficial, pe care il are. Intabulare, cadastru nu sunt facute din lipsa banilor.
Din pacate, casa nu e a dv., e numai a tatalui.
Daca aveti indoieli asupra discernamantului sau, puteti incerca sa il puneti sub interdictie. Faceti intai un test la INML pentru a vedea daca are sau nu acest discernamant etc.
Alte sanse eu nu vad pe moment.
Succes!
Sa inteleg ca in instanta nu se poate ataca acest certificat de mostenitor?Chiar nu exista nicio sansa pentru a impiedica vinderea acestei case, legal vorbind?Va multumesc.
nu, acest imobil va fi al dvs numai dupa decesul tatalui.

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire fiind singurul urmas dupa tata, am fost exclus din mostenire... soangher soangher Buna,as vrea si eu sa clarific o situatie:mentionez ca tatal meu (decedat) mai are trei frati,ca urmare dupa moartea bunicilor paterni cei trei au impartit ... (vezi toată discuția)
In conditii deosebite partaj sau scoatere din indiviziune FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF In urma decesului mamaei mele, dupa efectuarea succesiunii, am intrat in posesia certificatului de mostenitor, prin care, tatal meu ca sot supravietuitor ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)