avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura de atac a unui certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura de atac a unui certificat de mostenitor

Va rog sa ma sfatuiti cum se poate ataca in instanta un certificat de mostenitor si care este procedura. Eu si cu tatal meu impartim aceeasi casa dar numele lui este pe certificatul de mostenitor. Acum vrea sa o vanda fara mine si eu nu sunt de acord pentru ca starea lui de sanatate mintala este pusa sub semnul intrebarii si mi-e teama ca as putea ramane pe drumuri.Va multumesc.
Deoarece nu aveaţi vocaţie succesorală după bunica dumneavoastră, nu aveţi nici calitatea de a cere anularea certificatului de moştenitor.

Singura soluţie este cea pe care v-a prezentat-o AVLIL. Încercaţi să obţineţi punerea sub interdicţie a tatălui dumneavoastră. Pînă atunci, nu aveţi ce face. Dacă va înstrăina casa şi veţi putea dovedi lipsa de discernămînt în momentul încheierii actului, veţi putea cere anularea actului după moartea tatălui dumneavoastră (sau după punerea lui sub interdicţie) sub rezerva împlinirii termenului de prescripţie de 3 ani de la data încheierii actului.
Singura optiune pe care mi-ati prezentat-o nu prea e, sa zicem asa, omeneasca dar totusi e singura. Care este procedura in acest caz?Cum as putea sa-l pun sub interdictie?Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire fiind singurul urmas dupa tata, am fost exclus din mostenire... soangher soangher Buna,as vrea si eu sa clarific o situatie:mentionez ca tatal meu (decedat) mai are trei frati,ca urmare dupa moartea bunicilor paterni cei trei au impartit ... (vezi toată discuția)
Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
In conditii deosebite partaj sau scoatere din indiviziune FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF In urma decesului mamaei mele, dupa efectuarea succesiunii, am intrat in posesia certificatului de mostenitor, prin care, tatal meu ca sot supravietuitor ... (vezi toată discuția)