avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren si padure
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren si padure

Buna ziua,

Parintii mei au o suprafata de 600 mp padure si doua parcele de teren arabil, zilele trecute au fost la primarie si li s-a spus ca aceste terenuri si padurea au intrat in posesia primariei.
Mentionez ca terenurile pe vremea lui Ceausescu au fost luate de stat si dupa 1990 parintii mei au inceput sa isi munceasca pamantul au facut acest lucru inclusiv anul acesta dar la primarie li s-a spus ca acum totul este al primariei deoarece nu au trecut pe la primarie sa ceara un titlu de proprietate, sau sa le spuna ca aceste terenuri sunt ale lor.
Act de proprietate asupra acestor terenuri parintii mei nu au deoarece au fost ale bunicilor si s-au mostenit din tata in fiu.
As dori sa stiu avand in vedere ca ei muncesc de atata timp pamanturile nu exista nici o lege care sa le atribuie dreptul de roprietatea.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: oldride , utilizator 22:33, 17 Septembrie 2013
Primaria nu avea cum sa treaca in proprietate imobilele. Poate ca prin uzucapiune reusiti sa dobanditi dreptul de proprietate.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Mi-a furat pamantul cenan cenan Am o parcala de 43 ari la 200 km.distantacare a fost data in arenda cu 20 ani in urma.Parintii au decedat.Discutand cu o cunostinta din satul respectiv de ... (vezi toată discuția)
Casa construita pe terenul statului felisana felisana Am urmatoarea situatie. Locuim in casa bunicilor, care urmeaza ca dupa un timp sa ni se treaca pe nume. De curand am aflat ca terenul pe care este construita ... (vezi toată discuția)