avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar divort - cerere evacuare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar divort - cerere evacuare

Buna ziua.Ieri a avut loc a doua infatisare in dosarul de divort.Am rugat-o pe doamna presedinta daca se poate sa se mentioneze in hotararea judecatoreasca ca doresc ca paratul sa paraseasca domiciliul conjugal datorita comportamentului si limbajului vulgar pe care acesta il foloseste.Dumneai mi-a spus ca trebuia sa fac o cerere timbrata pe care s-o depun la dosar.La acea ora(16,45)nu mai putea nimeni in tribunal sa-mi primeasca cererea .Tinand cont ca dosarul a ramas in pronuntare, s-a judecat vineri, dna.presedinta stie de dorinta mea expresa eu pot luni sa depun cererea timbrata?Timbrul ce valoare trebuie sa aiba? Doresc acest lucru deoarece paratul mi-a spus ca daca nu se mentioneaza acest lucru in hotarare el nu paraseste domiciliu conjugal.Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:36, 7 Septembrie 2013
Din pacate daca nu ati cerut de la inceput evacuarea sotului sau cel mai tarziu pana la primul termen de judecata cu procedura completa, in scris si timbrata corespunzator, o astfel de cerere formulata oral la termenul la care instanta a ramas in pronuntare - chiar daca o timbrati si o depuneti - este una tardiv formulata si va fi respinsa ca atare.
Degeaba depuneati cererea in ziua termenului.
Trebuia dupusa de mult.
Acum va trebui sa deschideti un nou proces.
Se vor administra probe in fata instantei.
Adica nu se cere evacuarea si gata persoana este evacuata.
Se poate si sa nu fie evacuata persoana.
nu puteti depune acum.

trebuia depusa inainte sa se poate discuta in contradictoriu.[editat]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Daca apartamentul este proprietate comuna, va urma un partaj.
Pana la partaj, puteti cere pe cale de ordonanta presedintiala evacuarea sotului agresiv din domiciliu.
Ordonanta are caracter de urgenta si nu este definitiva, ci numai pana la definitivarea partajului, dar va trebui sa dovediti urgenta acestei cereri.
Taxa de timbru este de 20 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, marturie mincinoasa, despagubiri razvan2487 razvan2487 1.Ce se mai poate face atunci cand intr-un proces de divort martorul paratei depune marturie mincinoasa? Reclamantul fiind foarte bolnav (are acte la dosar ... (vezi toată discuția)
Evacuare in urma divortului CRISTINIK_EDJ CRISTINIK_EDJ BUNA SEARA, SUNT DIVORTATA DE UN AN SI JUMATATE DAR NU AM FACUT SI PARTAJUL AM UN COPIL IN INTRETINERE. CUM POT SA-L EVACUEZ DIN APARTAMENT PE FOSTUL SOT ... (vezi toată discuția)
Divort gagione gagione sunt in proces de divort.s-a judecat si apelul si a ramas ca la procesul de fond,adica desfacerea casatoriei si incredintarea mie tatal, a copilului.ce termen ... (vezi toată discuția)