avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum ar trebui sa procedam ca sa trecem 2 camere pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum ar trebui sa procedam ca sa trecem 2 camere pe numele nostru?

buna ziua, mam casatorit de curand ,eu si sotul meu intentionam sa facem acte la casa(casa fiind in prezent pe numele socrilor)casa este mare iar din aceasta casa noua ne revin 2 camere o baie si 1 bucatarie,inrebarea mea este:cum ar trebui sa procedam ca sa trecem aceste 2 camere pe numele nostru,care sunt actele necesare,si eventual costuri.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: karmeniuliana , utilizator 16:00, 7 Septembrie 2013
Se face dezmembrare pe loturi, apoi se face act de vanzare cumparare.

Sau mai direct, se vinde o cota parte ideala si abstracta din imobil. Dar, aici nu mai aveti delimitat exact limitele dreptul de proprietate.
Se face dezmembrare pe loturi, apoi se face act de vanzare cumparare.

Sau mai direct, se vinde o cota parte ideala si abstracta din imobil. Dar, aici nu mai aveti delimitat exact limitele dreptul de proprietate.

mentionez ca .terenul va ramane comun pentru toata lumea.,stiam ca dezmembrarea pe loturi se face doar pentru teren sau gresesc??
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
karmeniuliana, utilizator
... am gresit: pe corpuri de cladire se face dezmembrarea...
am inteles.....mulrumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate pe parti la un loc de casa mariustz mariustz Buna ziua, Daca eu si inca o persoana, dorim sa cumparam un loc de casa, se poate face la notar ca eu sa detin partea din teren unde se construieste casa, ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare soimumircea soimumircea Am mostenit impreuna cu fratele meu (fiecare in cota 1/2) o casa si terenul aferent curti si constructiei,care a apartinut parintilor nostri.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ... Emma06 Emma06 Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o ... (vezi toată discuția)