avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Daca unii dintre noi ar avea mai mult de 2 neuroni....
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Daca unii dintre noi ar avea mai mult de 2 neuroni....

Cred ca Dumnezeu isi da singur palme pentru greseala de a da 2 neuroni unor creaturi pe care le-a facut apoi bipede dandu-le, astfel, tupeul sa se numeasca Oameni !!!!!
Daca El nu facea greseala asta aceste creaturi nici macar nu ar fi avut sansa de a se numara printre patrupedele-n discutie, ci ar fi fost cel mult niste gandaci pentru externinarea carora nimanui nu-i va trece vreodata prin minte ca ar fi nevoie de un Referendum.
Dar, daca tot sunt "fiinte superioare" de ce sa nu se considere si ele Dze-ul patrupedelor ?
Daca aceste creaturi, autoproclamate "oameni", s-ar obosi sa-si puna la treaba cei 2 neuroni poate ar intelege ca nimeni nu-si doreste ca acesti caini sa marsaluiasca pe strazi si, cu atat mai mult, sa se intample grozaviile care ne-au oripilat pe toti.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii omoram !
Sunt caini comunitari, deci ai comunitatii si, prin urmare, ai fiecaruia dintre noi si, fiindca sunt ai nostri, trebuie sa ni-i asumam, sa avem grija de ei si sa raspundem pentru ei !
Dar, ca orice comunitate din lumea asta, ne-am delegat si am platit persoane, anume desemnate, care sa se ocupe de acesti caini, iar daca ele nu si-au facut treaba si ne-au cheltuit banii, in foarte mare parte in interes propriu, trebuie sa omoram animalele?
NU!.
Trebuie trasi la raspundere, inclusiv pentru uciderea copiilor nevinovati, acei ce aveau obligatia civica, morala si legala de a nu-i lasa pe strazi si a-i duce in adaposturi.
Primaria Bucurestiului are alocate din bugetul propriu, deci din banii nostri, 3,3 mil euro special pentru strangerea, adapostirea si hranirea cainilor.
Din aceasta suma, insa, pentru hranirea animalelor sunt alocate 20.000 euro iar pentru strangerea lor aproape "0".
Diferenta...?
Prin urmare, daca acesti insetati de sange care cer eutanasierea ar putea, cu cei 2 neuroni, sa gandeasca cat decat logic ar cere acelor indivizi care au avut si au in administrare milioanele de euro sa dea socoteala, inclusiv penala, pentru tot ce au facut si, mai ales, pentru tot ce n-au facut si, in loc de decimarea animalelor, ar cere ca toti cei vinovati sa ia in custodie personala cei 65.000 de caini pe care i-au lasat pe strazi flamanzi ceeand premisele unor tragedii !
Asta ar face daca-ar putea gandi...insa...
Din pacate aceste creaturi sunt printre noi si dau, cu votul lor iresponsabil, girul faptelor criminale ale altora !
Eu, personal, as cere Referendum pentru interzicerea dreptului de vot al tuturor creaturilor cu 2 neuroni...X-(

Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 17:23, 7 Septembrie 2013
articol reprodus de pe ECOTEOLOG / un blog Ecosapiens pentru natura :

" “O,Doamne,fa sa sporeasca in noi simtamantul prieteniei fata de toate fapturile, fratii nostri mai mici carora tu le-ai daruit acest Pamant pentru a sluji drept camin in care sa traiasca alaturi de noi. Fie ca noi sa intelegem ca acestea nu traiesc numai pentru noi,ci si pentru ele si pentru Tine,si ca se bucura de minunea vietii la fel ca si noi si Iti slujesc dupa puterea lor mai bine decat o facem noi dupa puterea noastra”!(Sf.Vasile cel Mare,370 d.Hr.)

Omul,animalele si plantele SUNT MARTURII VII ale Harului Creatorului. Noi toti putem vorbi cu animalele ca “de la minte la minte”si prin LIMBAJUL UNIVERSAL TACUT AL INIMII.Dragostea noastra pentru animale isi are sursa din dorinta interioara a fiecaruia ,de a darui prietenilor nostri,o Dragoste neconditionata-DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU!

Natura vie (si nevie)a suferit si sufera din cauza rautatilor neamului omenesc.Omul stapanit de patimi grele:lacomia,risipa,distrugerea,lenea,silnicia….a ajuns in loc de “prieten al Creatiei”,”dusmanul sau cel mai aprig.” Dumnezeu! nu este cunoscut in randul majoritatii,moralitatea este in pericol,iar: mila,toleranta,dreptatea,adevarul se pare ca au pierit din existenta omului,fiinta rationala si superioara de pe Pamant.Violenta asupra animalelor este din ce in ce mai raspandita,manifestata prin acte de cruzime de nedescris. “Cainii sunt mai buni decat omul,caci ei raman in hotarele impuse de firea lor,ca toate animalele;noi suntem animale lipsite de sensibilitate”.(Sf.Petru Damaschinul). Animalele sunt lipsite de ratiune fiindca sunt conduse de firile lor.Ele au fost inzestrate insa cu simtaminte,ascutime a simturilor si instincte.

Dar omul este fiinta rationala! Pentru ca sa devina Un om bun,nou din cel vechi,trebuie sa se apropie de Dumnezeu!. Parinti si Copii mai cu seama! Fiindca familia reprezinta nucleul de baza,al unei comunitati.Functia principala a acesteia fiind cresterea si educarea copiilor.VIOLENTA FAMILIALA insa ,din nefericire , exista in unele familii si constituie o problema foarte grava a intregii societati. Aceasta in esenta,ar fi definita prin orice atac vatamator fizic sau emotional ,sau verbal,care are loc intre membrii familiei.Evident asemenea familie ,devine un teren de manifestare a VIOLENTEI DOMESTICE! Copilul crescut prin violenta,se obisnuieste cu violenta si este traumatizat. Copiii care cresc intr-o atmosfera violenta in familie, prezinta o dezvoltare fizica lenta,tendita de izolare,sentimente de manie,anxietate,frica de abandon,frica de moarte, pasivitate in fata altor agresiuni.Iar psihoogic predomina depresia si neincrederea in sine,in cei din jurul lor.Urmarind comportamentul unui copil crescut cu violenta,desigur acesta se manifesta in comportamentul sau ca “un erou negativ”!Climatul familial deteriorat si slaba comunicare intre parinti si copiiduc la tentative deosebit de rele. Familia ar fi vinovata in principal! de atata violenta! existenta in randul copiilor.Dar sa nu omitem scoala,societatea civila,autoritatile.

Asadar amintesc,in acest context despre VIOLENTA manifestata de multi copii ,ASUPRA ANIMALELOR. Cazuri pot fi nenumarate,cunoscute de foarte multi iubitori de animale,implicati in lupta de a salva animale din pericole foarte mari. Tragica , ramane participarea efectiva a unor copii ,in acte de cruzime asupra animalelor abandonate prin agresivitate si pasivitate.Nu intentionez sa dezbat prin aprofundare aici,rolul parintilor in cresterea si educarea copiilor.Dar,modul agresiv,repetat al atitudinilor rele fata de animale oservat la copii,devine UN SEMNAL DE ALARMA ,DE ATENTIONARE! Cum sa-i oprim pe acesti copii,viitorii cetateni din violenta?! M-am intalnit des cu manifestari brutale si barbare exercitate de copii asupra pisicilor-pui ,blande si dornice de ocrotire si iubire,sau asupra cateilor.Inselandu-le increderea acordata,le-au maltrat si schingiut prin metode inventive agresive.ACTE DE CRIZIME! de ex. Sa sechestrezi timp de doua saptamani,intr-un mediu ostil vietii,un pisoi legat de un picior din spate,fara apa si fara hrana,ranit…intr-adevar denota MARE CRUZIME SI PASIVITATE intr-un suflet de copil. Ca parinte treci cu vederea,ierti mereu si mereu..ignori !nu vrei sa vezi aceste fapte rele ale copilului tau.Din pacate ar fi o atitudine gresita! Cu totii traim si asistam,la acte de cruzime efectuate de unii copii asupra adultilor(parinti si profesori,batrani) sau altor copii,nu numai asupra animalelor.VIOLENTA A AJUNS DEJA FOARTE DEPARTE in lumea copiilor.ESTE TIMPUL SA INTERVENIM IN STOPAREA EI! Sa incepem cu animalele.Daca ne vom impune sa fim mai toleranti,mai omenosi fata de ele,COPIII NOSTRI VOR INVATA ! VOR FI POATE MAI BUNI,MAI POZITIVI! in relatiile stabilite ulterior de ei, cu alti oameni. POATE ASA VA DISPARE VIOLENTA. "

Se spune ca gradul de cultura al unui popor este direct proportional cu toleranta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2013
CRM2013, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eutanasierea cainilor fara stapan si dreptul la viata al acestora. Filip Alexandru Filip Alexandru In dimineata aceasta am vazut ca probabil multi dintre voi stirea foarte tragica despre copilul ucis de maidanezi si totodata si propunea eutanasierii ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru cainii maidanezi - propuneri si consecinte codulmuncii codulmuncii Primarul capitalei a decis sa se faca un referendum pentru eutanasierea cainilor maidanezi, dar numai in urma tragediei care s-a intamplat. Propun ... (vezi toată discuția)
De ce sa nu omoram caini maidanezi codulmuncii codulmuncii La inceput am fost de acord cu eutanasierea cainilor maidanezi deoarece nu este normal ceea ce se intampla pe strazi. Insa ceva din mine mi-a spus ca aceasta ... (vezi toată discuția)