avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladiri si teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladiri si teren

Sunt o persoana nemultumita de modul de calcul a impozitului pe cladiri si teren datorat bugetului local.Va rog sa-mi spuneti cui ma pot adresa pentru a solicita un control asupra modului de stabilire a acestuia.Cine este institutia /autoritatea care are competenta legala privind controlul asupra modului de stabilire a impozitelor si taxelor locale si in baza carui act normativ ?
Cel mai recent răspuns: emilia68 , utilizator 18:49, 10 Septembrie 2013
Pentru clarificarea temeiniciei si legalitatii referitoare la obligatiile de plata in temeiul prevederilor art.24,art.116, art.117, art.119 alin.(1), art. 120 alin. (1), art.122 si art.209 alin.2 din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,pct.5.2 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.519/2005-privind aprobarea Instructiunilor pentru aplicarea titlului IX din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata,solicitati oficial presedintelui ANAF verificarea situatiei
In situatia in care si decizia presedintelui ANAF o apreciati netemeinica,aveti dreptul sa o contestati, in termen de 6 luni de la comunicare, la tribunalul local
In cazul in care sunteti nemultumita, puteti face o cerere in care sa va fie analizat dosarul fiscal privind suprafetele din acte si baza de date a primariei, care trebuie sa corespunda. Cereti in cerere sa va specifice cum figurati in baza de date. Daca exista diferente se va face recalculare.

Mai puteti prezenta cadastrul imobilului, dar acesta se va opera in baza de date, cu data depunerii, nu retroactiv. Cerere se depune la compartimentul de specialitate impozite si taxe de care apartineti.
multumesc pt.raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de mediu SimonaGologan SimonaGologan Buna seara Am recuperat taxa de mediu platita in noiembrie 2008, in octombrie 2013, anul trecut in februarie am data in judecata Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)
Eliberare anexa 24 Monica H. Monica H. mai exact in ce baza se elibereaza aceasta anexa 24? este prevazuta si intocmita in baza unui act normativ ceva? pt ca la primaria unui satuc (uitat de ... (vezi toată discuția)
Raspuns de la dgfp privind solutionarea unei decizii de impunere suplimentara bianchita bianchita I n urma depunerii unei contestatii la DGFP am primit urmatorul raspuns: In vederea solutionarii contestatiei este necesar sa ne mentionati in scris in ... (vezi toată discuția)