avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua, sper ca ma puteti ajuta, urmeaza sa am prima infatisare, de la inceput am pornit amandoi ca suntem in acord cu divortul, acum el face ameninteri ca vom ajunge sa "ne certam in instanta",eu nu doresc asta,vreau sa fie un divort civilizat, avem un copil, minor. Intrebarea mea este ce intrebari se pun de catre judecatoare la prima infatisare si cum as putea sa raspund fara sa-l acuz de ceva, sa-l incriminez, dar ulterior daca este sa faca circ, sa ceara custodia, sa spun adevarul. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2009
rpc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 02:03, 26 Martie 2009
Cel mai corect este sa relatati adevarul ,motivul pt care raporturile de familie au fost grav afectate , astfel incat a fost necesar divortul.
la prima infatisare, veniti si spuneti ca m-am gandit sunt de acord cu divortul, doresc sa fie incredintat copilul lui....
Inca o intrebare as mai avea: in ce conditii, in calitate de reclamanta, pot sa renunt la dreptul copilului de a beneficia de pensia alimentara?
Cum bine ati precizat este "dreptul copilului la pensie alimentara"...nu dvs renuntati la un drept care nu este al dvs.
Spuneti-mi va rog, daca eu cer sa renunt la pensie alimentara (copilul ramane in custodia mea), mi se aproba?
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
rpc, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort ela_75 ela_75 buna ziua am terminat divortul acum o saptamina custodia copilului a obtinut o tatal in hotarire instanta nu a specificat si despre dreptul meu la vizita dar ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor! urgent! florentinaaflorea florentinaaflorea sunt in divort cu a doua mea sotie,cu care am un copil de 5 ani..mentionez ca mai am un copil dintr-o casatorie anterioara caruia ii platesc pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gabi75 gabi75 daca dupa sentinta de divort ,, definitiva si irevocabila, in care tatal cere custodia copilului,, si o primeste ,, dar nu cere pensie ... (vezi toată discuția)