Buna! Mamei mele i s-au taiat gradele de invaliditate si pensia de invaliditate, dupa ce am deschis un proces civil in care am cerut majorarea despagubirilor civile. Mama era pensionara in grad de invaliditate din anul 1990 pana in anul 2011. In anul 2011, medicul care facea reevaluarea medicala i-a cerut mamei mele sa mearga in Bucuresti pentru reexpertizare mredicala si din cauza ca mama a refuzat pe motiv ca nu poate calatori singura, medicul a zis ca ii taie gradul de invaliditate din 2 in 3, certand-o totodata ca de ce a dus acte noi doveditoare ale bolii, si cum nu poate merge in Bucuresti daca la tribunal poat merge. Deoarece riscam amanarea procesului civil nu am facut contestatie si am lasat lucrurile asa, fara sa aduc la cunostinta instantei de schimbarea e grad de invaliditate. Avocatul partii adverse stia de schimbarea de grad insa si a cerutpe un ton bucuros instantei sa respinga cererile mamei mele pe motiv ca nu mai este incadrata in gradul 2 de invaliditate.(desi normal, gradele de invaliditate nu prea au legatura cu despagubirile civile). Dupa ce am adus la cunostinta instantei de judecata ca mama mea are dreptul la despagubiri si in gradul 3 de invaliditate, au inceput tergiversarile in proces, judecatorul a fost schimbat, se cereau dovezi care existau la dosar, si in aceeasi luna dosarul medical al mamei mele a fost trimis in Bucuresti pentru verificare de expertiza. Intre timp s-a dat hotararea in prima instanta in care se respingeau despagubirile retroactive, instanta invocand pe baza de minciuni ca despsagubirile devin certe doar de la terminarea procesului civil. Am facut recurs, in timpul recursului avocatul firmei raspunzatoare a tacut in momentul in care a fost solicitat de catre instanta sa aduca vreo aparare. Era in sala langa mine cu acte facute pentru a fi depuse, deoarece se vedeau in dosarul pe care il tinea.(eu consider ca actele erau facute in sensul in care mamei mele i s-ar fi taiat si gradul 3 de invaliditate, si din cauza ca am primit invitatia pentru verificare de expertiza cu 10 zile mai tarziu, nu au apucat sa-i taie si ultimul grad de invaliditate, fapte care urmau sa se intample si pe care eu le anticipasem). Inainte de a merge la verificare de expertiza am scris o cerere in care solicitam o expertiza corecta si completa, cerere pe care nu au vrut sa mi-o inregistreze decat dupa 2 ore de certuri si dupa ce i-am anuntat ca o sa chem televiziunea. I-au facut mamei mele o expertiza medicala fictiva care a constat din masurarea mainii cu un echer, cateva analize de sange,cateva verificari care nu aveau legatura cu bolile ei. Actele medicale existente, constand in investigatii RMN, radiologie,consultatii la diversi medici, toate au fost trecute cu vederea. A doua zi au chemat-o pe mama in comisie unde decizia medicala era deja intocmita, fara a exista raport de expertiza medicala. I-au dat decizia medicala si i-au zis sa paraseasca spitalul, ca daca nu o da afara cu politia. Decizia era data fara drept de contestatie si fara aratarea formelor de lucru pe care le putea realiza mama. Dupa 24 ani brusc s-a vindecat si avea o incapacitate adaptiva de doar 20%. Dupa o luna mi-au raspuns la cererea depusa in care imi comunicau ca o astfel de expertiza cum cer eu se face doar contra cost. Am cerut doar o expertiza corecta si completa. Am depus plangere penala impotriva lor, dovedind bolile cu acte medicale, si dovedind ca legile au fost incalcate si ca totul s-a facut prin aranjament. . Am depus acte prin care ceream verificarea dosarului dar imi tot ziceau ca procurorul este in concediu, ca dosarul e in lucru..etc. In data de 25 august am mers inca o data sa vad daca pot studia dosarul si mi-au zis acelasi lucru, dar dupa ce am insistat mi-au zis ca pot veni cealalta zi dupa rezolutie. In data de 26 august m-am prezentat din nou la ei dar au zis ca ceva nu este in regula si ca o sa trimita prin posta. Am primit rezolutia in data de 29 august dar pe ea scrie 23 august.2013. Rezolutia era compusa din doua rezolutii, una a politistului care de cate ori dadeam declaratii in scris imi zicea ca am dreptate, rezolutie data in urma cu 7 luni prin care cere neinceperea urmaririi penale, un capat al cererii mi-l motiveaza cu o minciuna a celui impotriva cui am depus plangerea.Cealalta rezolutie este a procurorului datata cu data de 23 august 2013 in care deasemenea se cere neinceperea urmaririi penale pe motiv ca este de domeniul contenciosului administrativ si inca cateva motivari pe care eu le consider mincinoase. Tot ce tine de abuzurile descrise, incalcare a legilor, totul este trecut cu vederea. Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri explicite.
Cel mai recent răspuns:
alexandru34 , utilizator
21:37, 3 Februarie 2014