avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vicii ascunse complex rezidential
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vicii ascunse complex rezidential

Buna ziua,
Este vorba despre un complex rezidential format din aproximativ 40 de blocuri la marginea Bucurestiului. Problema consta in faptul ca drumul de acces la 8 din aceste blocuri s-a deteriorita vizibil in ultimii 2 ani. Blocurile au fost construite in anul 2010. Majoritatea apartamentelor din aceste blocuri au fost achizitonate prin Prima Casa. Fata de restul complexului doar 2 strazi care deservesc aceste 8 blocuri au fost deteriorate, problema constand in materialul de slaba calitate folosit in aceasta zona, comparativ cu celelalte strazi din complex. Poate fi considerat acest drum ca fiind un viciu, astfel sa incercam sa-l facem pe dezvoltator sa-l refaca. Acest drum este drum de servitute al blocurilor, nu a fost cedat catre Primarie, desi se plateste impozit, intretinerea sa revine locatarilor( mai exact asociatiei de locatari). Asteptam cu interes raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:31, 8 Septembrie 2013
ati avut comisie de receptie a lucrarii, s-a facut aceasta?
Din pacate nu cunosc acest amanunt., in acest moment. Pot spune ca din ce stiu la anumite apartamente s-a facut o receptie, la unele nu. Dezvoltatorul este aceeasi persoana cu constructorul. In ce fel poate ajuta daca s-a facut aceasta receptie sau nu?
Receptia lucrarii certifica faptul ca beneficiariil/reprezentantii acestuia accepta sau nu lucrarea sau ca o accepta in anumite conditii - remedierea problemelor constatate de comisie intr-un termen rezonabil de timp si pe cheltuiala constructorului.
Multumesc in primul rand pentru promptitudine. Sa vad daca am inteles. Dupa cum spuneam o parte dintre cei ce s-au mutat au semnat aceasta receptie, nu stiu daca s-a facut referire si la starea drumului de acces sau doar a apartamentului. Cealalta parte printre care si eu, nu am avut cunostinta despre aceasta receptie decat dupa ceva timp, si neinsistand nimeni asupra ei a cam ramas nerealizata. Sa inteleg ca cei care au facut aceasta receptie pot oarecum contesta starea in care se afla acest drum de acces, doar daca s-a mentionat starea acestuia initiala a acestuia? La cat timp dupa incheiera contractului de vanzare cumparare si mutarea in apartament se poate efectua aceasta receptie? Daca nu exista aceasta receptie nu se pot contesta eventualele vicii depistate ulterior? Mai este oarecum o problema, trebuia ca in contractul de vanzare cumparare sa se mentioneze ca blocul a fost construit de dezvoltator, (pentru ca multi am cumparat dupa ce se finalizase si nu a fost mentionat acest aspect) pentru a fi oarecum protejati prin legea privind viciile ascunse?
Imi cer scuze ca m-am intins mai mult..
La dvs. nu e un viciu ascuns ci unul aparent. Vânzatorul nu raspunde pentru viciile aparente, despre care cumparatorul a putut singur sa se convinga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiunile nerespectate = obligatii legale? nelux nelux Ce argumente legale avem în calitate de locatari în faţa unui dezvoltător imobiliar pentru finalizarea proiectului promis. În speţă este ... (vezi toată discuția)
Acces interzis la proprietate George Mig George Mig Complexul in care locuiesc are 12 blocuri. Blocul in care locuiesc este al 9-lea construit și atunci cand l-am cumpărat erau doua cai de acces, pe doua ... (vezi toată discuția)
Infitratie apa din exterior in apartamentul de la parter thesys thesys Buna ziua, Va rog o solutie, daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta situatie. Avem urmatoarea problema: bloc nou de 4 ani, fara subsol ... (vezi toată discuția)