Prin modificarea legii au facut o mare prostie.
E greu de spus mai mult.
Cam asa se intampla in general in prezent.
Deci sa inteleg ca nu se poate face mai nimic si ca nu sunt singurul care a patit asta? :D
Ma gandeam sa fac o contestatie privind tergiversarea procesului, doar ca mie frica sa nu se razbune apoi judecatorii pe mine cand vor solutiona cauza. Dvs. ce parere aveti?
Stimat forumist,
În Noul Cod de procedură civilă, pentru a ne alinia la cerințele Art. 6.1 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, teza dreptului la soluționarea cauzei într-un termen rezonabil, a fost introdusă Contestatia privind tergiversarea procesului, reglamentată de Art. 522 și urm. Cod de procedură civilă.
Totuși, având în vedere atât procedura administrativă prealabilă începerii procesului, cât și scurgerea numai a două luni de la introducerea acțiunii, precum și intervenirea vacanței judecătorești,
din punctul meu de vedere nu este, încă, necesară introducerea unei astfel de contesații.
Deși frustrantă așteptarea, trecerea celor două luni nu depășește normalitatea, precum am remarcat și din soluționarea cauzelor proprii.
Prin urmare, vă sfătuiesc să mai așteptați un timp.
Cu stimă.
Stimate D-ule Avocat,
Avand in vedere faptul ca instanta trebuia sa fixeze primul termen de judecata la scurgerea celor 25 de zile de la comunicarea intampinarii, tinand cont ca partea adversa nu a facut intampinare (sau cel putin noua nu ni s-a comunicat), nu mi se pare deloc normal ca dupa implinirea termenului mentionat (25 zile) sa mai treaca inca 50 de zile iar instanta sa nu fixeze termen de judecata. Si am in vedere cand sustin asta, exprimarea legii (CPC) art 201, alin.4 ,,In cazul in care paratul nu a depus intampinare in termenul prevazut la alin. (1) sau, dupa caz, reclamantul nu a comunicat raspuns la intampinare in termenul prevazut la alin. (2), la data expirarii termenului corespunzator, judecatorul fixeaza prin rezolutie primul termen de judecata, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezolutiei, dispunand citarea partilor''. -deci legea zice la data expirarii termenului si nu dupa expirarea termenului !
Totusi am sa va urmez sfatul de a mai astepta putin, tinand cont ca a fost vacanta judecatoreasca, chiar daca s-a terminat deja de mai mult de o saptamana si chiar daca in CPC nu este prevazut ca daca judecatorii sunt in vacanta prevederile codului de procedura civila nu mai sunt valabile.
Pentru ca dvs. considerati normale aceste intarzieri, datorita faptului ca va intalniti des cu astfel de situatii, drept urmare asi adresa intrebarea logica: cat sa mai astept? Sau, cat considerati ca ar fi normal sa astept?
Cu stima si multumiri.
Acum am aflat ca instanta a comunicat cererea mea catre parat abia la inceputul acestei luni, deci dupa doua luni de la inregistrare, din motivul ca judecatorul caruia i-a fost repartizat dosarul era in concediu. Ce aberatie, s-a repartizat dosarul unui judecator care era plecat in vacanta. #-o E legal?:(