avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota parte indiviza
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota parte indiviza

Buna ziua,
In ce lege pot vedea daca in calcului cotei parte indiviza se iau in calcul si suprafetele balcoanelor si/sau logiilor? Si daca in aria desfasurata construita a uniu imobil (bloc) intra balcoanele si/sau logiile. Ma intereseaza legea, HG sau ordonanta, sau norme metodologice.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:05, 18 Ianuarie 2015
Cota-parte indiviza este calculata ca raport intre suprafata utila a unui apartament si suma suprafetelor utile ale tuturor apartamentelor din condominiu sau scara.

Pentru acelasi apartament cota-parte indiviza poate fi diferita pentru utilizarea in calcularea cotei unei anumite cheltuieli.
Daca intr-o asociatie de proprietari cu 2 scari se face repartizarea salariilor, atunci cota-parte indiviza se calculeaza in raport de suprafetele utile ale tuturor apartamentelor din condominiu (ambele scari).
Daca se face repartizarea caldurii, atunci aceasta se face in raport de suprafata utila a apartamentelor din fiecare scara in parte deoarece factura vine separat pentru fiecare scara.

Definirea suprafetei utile o gasiti in Legea locuintei nr. 114/1996, in Anexa 1, litera B - Nota.
Suprafaţa utilă a locuinţei este suma tuturor suprafeţelor utile ale încăperilor. Ea cuprinde: cameră de zi, dormitoare, băi, WC, duş, bucătărie, spaţii de depozitare şi de circulaţie din interiorul locuinţei. Nu se cuprind: suprafaţa logiilor şi a balcoanelor, pragurile golurilor de uşi, ale trecerilor cu deschideri până la 1,00 m, nişele de radiatoare, precum şi suprafaţele ocupate de sobe şi cazane de baie (câte 0,50 m2 pentru fiecare sobă şi cazan de baie), în cazul în care încălzirea se face cu sobe. În cazul locuinţelor duplex, rampa, mai puţin palierele, nu se cuprinde în suprafaţa utilă a locuinţei.

[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2015
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza in cazul apartamentelor de tip duplex cu terasa Vaaleriu Vaaleriu Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca, in cazul unui apartament de tip duplex cu terasa, cota indiviza ar trebui sa ia in calcul si suprafata ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice la legea nr. 230 din 2007 ContSters14496 ContSters14496 Au fost sau nu publicate in Monitorul Oficial al Romaniei Normele Metodologice ale Legii nr.230 din 2007? Peste tot se afirma ca au fost aprobate prin 19 ... (vezi toată discuția)
hotărâria nr.1364/2001 Cristina588 Cristina588 În anexa nr.6 la normele metodologice de aplicare a Hotărâri nr.1364/2001 _ Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clădire la punctul C_ ... (vezi toată discuția)